Протесте у Новом Саду су преузели аутономаши. Из целе Војводине долазе аутономаши у Нови Сад јер од како су Двери напустиле протесте, не могу да скупе довољан број људи. Сем Двери и друге странке постепено повлаче своје људе са протеста у Новом Саду јер не желе да учествују са аутономашима у протестима.

Бора Новаковић испред Јеремићеве Народне странке је на почетку протеста убацио свог другара Бранислава Гуту Грубачког као нестраначког члана Савета Протеста.

Гута је иначе стари аутономаш који се крије иза новог покрета, тако су преко Гуте у Савет Протеста ушли све сами аутономаши. Они у Савету воде главну реч и прегласавају званичне политичаре из СзС.

Почетне варнице и нетрпељивост су кулминирале правим ратом након Сергејевог говора. Већина је захтевала да се организатори извине, али због противљења Двери (тада се још поштовао консензус) извињење није дато у име свих већ су се потписали само појединци.

Након Сергејевог перформанса у Новом Саду, који је отерао Лигаше са протеста, Чанкови аутономаши праве свој перформанс са заставама. Добили су заставе у просторијама ЛСВ-а.  Зборно место им је било двориште Вода Војводине, Иве Лоле Рибара 2. – Јавно предузеће. Чланови организације протеста званично су на супротној страни, тј против су режима Александра Вучића,  али сви заједно шурују са Чанком преко Војвођанског клуба.

Обрадовић је покушао да поврати протесте у Новом Саду, па је чак послао и свог човека од поверења Горана Медаковића(познат по „решавању“ питања одбора који су се противили Савезу), да појача позицију Двери. Међутим све се завршило тако што су Медаковића прогласили некооперативним, игнорисали потпуно и почели да усвајају одлуке без консензуса.

Након тога Двери више не учествују у протестима. У међувремену су и остали учесници и организатори протеста из СзС схватили да су аутономаши преузели протесте и сад гледају како да оперу руке.

У Сомбору су Бора Новаковић и Медаковић већ имали окршај и тамо су протести пропали, као и у другим мањим местима у Војводини. Новосадски аутономаши, жељни публицитета, покушавају по угледу на догађај на РТС-у да организују протест испред РТВ-а.

Ови догађаји у организацији протеста у Новом Саду су резултирали тиме да новосадске Двери шаљу људе у Београд на протесте, док у Нови Сад долазе аутономаши из целе Војводине, свих 50 учесника.