ЕКСТРЕМНО крило владајуће Демократске партије социјалиста у Црној Гори, потпомогнуто појединцима из безбедносних структура, сковало је план за изазивање нереда 13. јануара, током дочека православне нове године, а за које би потом оптужили организаторе из Српске куће.

Ове информације, како „Новости“ незванично сазнају, дошле су и до црногорске полиције, а већ су се прошириле међу црногорским оперативцима. Суштина те опасне акције, за чије спровођење је, наводно, задужен Зоран Лазовић, директор Управе полиције и човек за специјалне задатке председника Мила Ђукановића, је убацивање припадника некадашњих терористичких банди са Косова, данас скривених у саставу тзв. јединица РОСУ, на територију Црне Горе уочи дочека, који би изазвали сукобе током прославе који би могли да ескалирају.

За извршавање овог пакленог задатка намерно су изабрани Албанци са Косова, а избегава се инфраструктура МУП-а Црне Горе и њихове регуларне јединице, због страха режима у Подгорици да ће информације о таквом плану процурети ка опозиционим политичарима.

Операција подразумева да током манифестације, коју је као организатор пријавила Српска кућа и која је метафора свега онога што држава Србија и председник Александар Вучић чине за Србе у Црној Гори, припадници РОСУ буду убачени међу народ и да потом циљано изазову нереде.

Главни циљ је окривити Српску кућу за немире, а индиректно би се произвела одговорност Србије и њеног руководства за немиле догађаје у Црној Гори чиме би актуелни режим у Подгорици добио „потврду“ да Београд угрожава независност Црне Горе и стоји иза протеста који већ данима трају због усвајања контроверзног Закона о слободи вероисповести.

1 KОМЕНТАР

Leave a Reply