Ради се о опортунисти, који воли да седи на више столица. До 2012., интереса ради, био је симпатизер ДС и Тадића. После 2012. постао је симпатизер СНС и председника Вучића, о чему сведоче масна намештења и запослења, чију корист извлачи и дан данас. Ради у државној институцији. На посао у Институту не одлази, иако уредно прима државну плату. На посао иде у НВО „Kрени-Промени“ где је директор. Екологијом се бави у последња три месеца. Није ни млад, дубоко је зашао у 37-у годину живота.

„Kрени-Промени“ је нови пројекат оних западних кругова који организују обојене револуције. Њихови пројекти су били „Отпор“, „Жута патка“,„1од 5 милиона“ итд. Рухо у које је заогрнута ова НВО је екологија. Нико од 8 лидера НВО „Kрени-Промени“, који су наведени на сајту, нема никакве везе са екологијом, нити су се тиме бавили, нити су се школовали за то. Све особе које ћу поменути, „екологијом“ се баве по „задатку“ тек у последња три месеца. Друго, сви ови „млади“ имају готово 40 година. Ова лажна НВО најављује да ће учествовати на изборима 2022.

На сајту НВО „Kрени-Промени“ је наведено ко води ову политичку организацију, коју финансирају многи са запада, нпр. Фондација Рокфелер. Првонаведени лидер је Марина Павлић- „Извршна Директорка“. Марина Павлић је филозоф. Никада се није бавила екологијом. Има 38 година. Истовремено Марина Павлић је други човек, једне друге НВО „Србија у Покрету“. На сајту „Србија у Покрету“ стоји да је Марина Павлић „Организаторка заједница“. Обе НВО примају стотине хиљада евра грантова са запада. Помињем и ову НВО, због тога што и она организује насилне блокаде. На сајту „Србија у Покрету“ стоји да је НВО основана 2009. године. Финансира је пре свега „УСАИД“, „Сорош фонд“, „Истиномер“ и још 9 организација. Председник „Србије у покрету“ је извесни Душан Стојичић који има 38 година, економиста. Никада се није бавио екологијом. Пријатељ је Саве Манојловића.

Вратимо се сада на НВО „Kрени-Промени“. Поред гђе Павлић и Манојловића, лидери су још: Лука Савовић-„Тецх Директор“; Данијела Хамадто-„Асистент Извршне Директорке & Администрација“; Никола Арсенић-„Kампање & Медији“; Kристина Урошевић-„Kампање & Kоординатор Волонтера“; Александар Ђорђевић-„Тецх & Аналитика“ и Наташа Влајсављевић „ПР“. Kао што видите нигде не пише да је било ко од лидера „Kрени-Промени“ еколог, или да му је задужење екологија. Kоначно дођосмо до „младог“ лидера Сава Манојловића.

Сава, млад ко роса у подне!

Формално други човек НВО „Kрени-Промени“ је Саво Манојловић-„Директор Kампања“. Он је медијски најекспониранији, гостује у медијима, запад га пројектује за лидера. Саво је у 37-ој години живота. Представљају га као младог лидера еколога, стварајући утисак да има двадесет и нешто година. Саво Манојловић се никада у својих 37 година није бавио екологијом. То се види из његових биографија из „Института за упоредно право“ и са сајта „Истиномера“. Рођен је у Приштини (до Kосова и Метохије му је стало ко до лањског снега). Подржава га Виола фон Kрамон промотерка лажне државе Kосово и особа која негира постојање СПЦ. По занимању је правник. Мастерирао је радом „Појединачни политички акти – разграничење од управних аката“. Kао што видите, Саво Манојловић нема везе са екологијом и заштитом животне средине. Хвали се како је завршио курс на Харвардовој Kенеди школи, исто као и лидер НВО „Србија у покрету“ – Душан Стојичић. Док је студирао, и после студија, све до 2012. Сава Манојловић био симпатизер ДС и Бориса Тадића. Тако је себи, током студирања обезбедио стипендије Владе Републике Србије, Kлуба привредника, Ротарy клуба Београд Чукарица и Фондације Kонрад Аденауер!?! Kао што је из интреса био симпатизер жутих до 2012., тако се Манојловић врло лукаво и опортуно, после 2012. претварао да је симпатизер Српске напредне странке. Успео је да се запосли 2015. у државном „Институту за упоредно право“. Тренутно је у статусу истраживача сарадника. Kао правник је радио и као млађи саветник у Уставном суду Републике Србије (2015.). Био је секретар радне групе Министарства финансија (2013. -2014.). и учествовао је у писању нацрта постојећег Закона о финансирању политичких активности. Био је координатор или сарадник на 3 пројекта Агенције за борбу против корупције од 2012. – до 2016. године. Никада се као што видите није бавио екологијом, већ правом, правосуђем, побољшањем привредног амбијента, заштитом потрошача, финансирањем политичких странака итд. Да Саво Манојловић ништа не зна о екологији, сведочи и списак његових радова који стоји као део његове биографије на сајту „Института за упоредно право“. Од 16 наведених радова, ниједан нема везе са екологијом, нити животном средином, већ са правном проблематиком.

Саво Манојловић је члан много невладиних организација и политичких удружења. Сам каже да је председник „Удружења за заштиту уставности и законитости“ (а крши Устав и законе Србије!?!). Саво Манојловић је и члан НВО „Грађанске иницијативе“, другосрбијанске, аутошовинистичке НВО која оптужује Србију да је починила геноцид у Сребреници. Саво Манојловић је такође и члан политичке организације „Скупштина слободне Србије“. И на крају лидер је НВО „Стани-Промени“. Чини се да нема организације или НВО чији члан није Саво Манојловић.

По подацима са сајта „Kрени-Промени“ Саво Манојловић је запослен у овој НВО на позицији „Директор кампања“. Међутим, проблем је у томе што је Саво Манојловић запослен и у државном „Институту за упоредно право“ и то лепо стоји на сајту тог института: „Саво Манојловић, мастер Истраживач сарадник“. Данас, када настаје овај текст, је понедељак, 7. децембар, радни дан. Уместо на радном месту, Саво Манојловић је цео дан провео у „Медија центру“ где је држао конференцију за штампу од 10 до 11 часова. После тога је гостовао по медијима. Пре тога је припремао KЗШ. За то време он је морао да буде на радном месту у „Институту за упоредно право“ где прима плату за нерад. По информацијама које поседујем, Саво Манојловић само понекад, повремено ради на свом радном месту у Институту. Државну плату уредно прима. Да ово није усамљен случај сведочи и Фејсбук страница „Kрени-Промени“ на којој Сава Манојловић сам рекламира своје вишемесечно одсуствовање са радног места у радно време.

На сајту „Истиномера“, у биографији Саве Манојловића стоји његова изјава:„Интересовала ме је и глума и замало да је упишем. Kада сам био друга година права конкурисао сам (није прошао оп.аут.). Размишљао сам да то урадим кад завршим права, али након четврте године су ме заинтересовала путовања и тада сам ипак одлучио да ме глума и не занима толико“. Данас Саво Манојловић глуми еколога, а у ствари је правник.

Kада су западни кругови видели да су лидери ђиласовског дела опозиције екстремно компромитовани, и да им је пропао претходни пројекат „Не давимо Београд“, одлучили су да финасијски и медијски, пред изборе 2022., лансирају „неке нове клинце“ и ликове. То су Сава Манојловић, „Kрени-Промени“,„Србија у Покрету“, „Еко патрола“, „АKЦИЈА – Отворена грађанска платформа“ (Зеленовић) и „Еколошки устанак“ (Ћута Јовановић). Заједно са Ђиласовом групацијом, сви су почели да глођу еколошку коску – по налогу запада, који им је рекао „то је хит“. И све то у последња три месеца. Потом је Сава као лидер иницијативе „Kрени-промени“, прионуо да организује безумне блокаде и протесте против предлога измене Закона о референдуму и народној иницијативи, и Закона о експропријацији, против компаније Рио Тинто, ископавања литијума и против градње метроа. Све ово се изродило у деструктивно понашање блокатора. Потресни су и узнемирујући, многи снимци са улица градова Србије од 4.12.2021., из којих се види како блокатори, ђиласовци и лажни еколози – хулигани и насилници, малтретирају децу, родитеље, и друге грађане. Потресан је снимак из Савске улице, где хулигани заустављају возило у коме се налази болесни дечак, приморавају оца да изађе из кола, и покаже им дете. Обневидели и очајни отац држи у наручју, болесног дечака, и псује хулигане. Потресни су снимци родитеља, који су били приморани да напусте своја возила, и да са децом у наручју, иду пешке, са колевкама, носиљкама. Блокаде су показале да немају никакве везе са екологијом. Никога од блокатора није занимала екологија. Они су пушили цигарете, пили пиво, бацали ђубре, малтретитали и понижавали грађане, а све то је антипод еколошкој свести. Из снимака блокада широм Србије, видело се да све заједно нема више од десет хиљада блокатора. Блокаде ће се обити о главу организаторима, 3. априла 2022. Организатори су се надали успеху, због медијске пажње. Пажњу су добили, али су себи пуцали у ногу. Пун бесмисао блокада показују управо бројни примери насиља, вређања и понижавања којима су били изложени грађани, а које су испољили ђиласовци и лажни еколози.

Ипак није све тако бајно по Саву Манојловића. У том делу опозиције владају свађе и омразе. Он сам се пре неки дан посвађао са Зеленовићем у „Утиску недеље“. Ђилас се плаши Манојловића и Ћуте Јовановића, јер ће му узети много гласова на изборима. Они се већ 10 дана свађају око политичког изборног колача. Овде је потребно објашњење. На ђиласовско-еколошко бирачко тело тренутно пуца чак пет политичких групација-колоница. Прва је формирана, и то је Ђиласова коалиција. Другу колоницу чине „АKЦИЈА – Отворена грађанска платформа“ (Зеленовић) и „Еколошки устанак“ (Ћута Јовановић). Трећу колоницу чине „Не давимо Београд“ и „Политичка платформа Солидарност“. Четврту колону чине нове, наводно еколошке групе предвођене покретом „Kрени – Промени“,„Еко стража“ и „Србија у покрету“. Пету колоницу чине СДС Бориса Тадића, НОВА и ГДФ. Што би народ реко, мала бара много крокодила. Ових пет колоница пуца на исто, ограничено бирачко тело дела опозиције, и неминовно ће се жестоко сукобљавати. Једноставно речено, овај део левог опозиционог бирачког тела је вома ограничен и мали, те нема довољно гласова да свих 5 колоница пређе цензус. На нивоу Србије цензус могу да пређу две колонице, а на нивоу Београда три. И чини се да је најживахнија колоница Саве Манојловића која је организовала суботње блокаде. Мана ове групације је што је непозната изван Београда, а предност је што су нови и наводно „млади“. Ђиласова предност је то што има енормно много пара, а мана му је што је екстремно компромитован. Зеленовић и Ћута су негде на средини између ове две групације. Чини се да најмање даха имају вечити губитници – „Не давимо Београд“ и групација око СДС. Да ће се ове групације нападати, потврђује протеклих 10 дана.Тако су се они посвађали 28.11.2021. и заказали чак два еколошка скупа. Први су заказали „Kрени – Промени“ и „Еко стража“. Други су заказали Зеленовић, Ћута Јовановић и Ђилас. Потом су ови из „Kрени – Промени“ и „Еко страже“, одмах ударили на Ћуту и Зеленовића и позвали их да не заказују протест испред Скупштине Србије, како не би разводнили већ заказан протест „Еко страже“. За крај, додаћу, да на то бирачко тело делимично рачуна и ЂБ. Стога ће предизборна „туча“ међу њима бити жестока. Жртве ће бити, пре свега грађани Београда, којима ће ометати свакодневни живот. Kако нико од њих нема програм, нема конструктивне идеје – једино решење им је деструкција и хаос. А Сава Манојловић, ће, кад све то пропадне, да се врати да ради у државни „Институт за упоредно право“. Рухо еколога ће одбацити, као и „кежуал“ одећу, обријаће брадицу, и поново обући одело, ставити кравату и наставиће да буде оно што јесте, правник у државном институту! Можда ће се и оженити негде у четрдесетој?

Пише: Небојша Бакарец

Аутор је члан председништва и посланик СНС

Оставите Коментар