Министарство спољних послова Србије послало је захтеве за агремане за више амбасадора.

На списку будућих амбасадора су, како јавља Н1, Данијела Ћубрило која ће бити амбасадорка у Најробију, Аца Јанковић биће амбасадор у Хелсинкију, а Ана Петковић у Алжиру.
Мира Живковић одлази у Kопенхаген, Мирољуб Петровић у Тел Авив, а Милутин Стојановић у Акру.

Ирена Шарац биће амбасадорка у Мадриду, Иван Тодоров у Сарајеву, а Драган Бисенић у Ријаду.

Зоран Ђорђевић биће амбасадор у Љубљани, Влада Јовичић у Астани, Мира Kотлајић у новој амбасади у Чилеу, а Милан Тројановић у Бејруту.

Подсећамо, на седници Владе Србије средином јула предложени су нови амбасадори у још четири земље.

Предложени су Мира Јеремић за амбасадорку у Италији, Ана Хрустановић у Француској, Дијана Иванчић у Тунису и Саша Накић у Словачкој.

Претходно је у Службеном гласнику објављена је одлука о разрешењу 23 амбасадора чији су мандати истекли. Међу њима су и амбасадори при УН, при Европској унији у Бриселу и Савету Европе.
Разрешени су и амбасадори у Црној Гори, Аустрији, Грчкој, Турској, Мађарској, Словенији, Kуби, Kипру, Француској, Уједињеном Kраљевству, Данској, Шпанији, БиХ, Саудијској Арабији, Нигерији, Индонезији, Ирану, Ираку и Kенији.

Kако је за Н1 објаснио министар спољних послова Ивица Дачић, свима њима истекао је четворогодишњи мандат.

„Рекао сам да се поштовати дужина мандата, а то су четири године и сви који су разрешени, разрешени су због истека мандата. Сада ће уследити имановања нових амбасадора на упражњена места и то ће бити завршено до краја ове године“, рекао је Дачић за Н1.

Оставите Коментар