Најављено је да ће се од понедељка, 11. маја, кренути са „малом кампањом“ да се грађани упознају на који начин могу да се пријаве за 100 евра које је држава обећала да ће им дати.

  • То је врло просто, један минут да убаците два, три податка који су потпуно заштићени. Имате један мали квадратић где каже, свако ко жели, слажем се да дам ове податке да би се искористило за уплату 100 евра – рекао је данас министар финансија Синиша Мали.

Он је додао да се „након тога, тај регистар података брише“ јер је то „привремени регистар а не нешто што ће да остане не знам колико година, него је привремени, ако буде неких пимедби, жалби“.

  • То све када се заврши ми ћемо тај регистар укинути, обрисати тако да га више неће бити. Наш циљ је да свако ко жели добије тих 100 евра – рекао је Мали.

Он је навео да ће од 15. маја кренути пријављивање грађана на портал Трезора или преко кол центра. како би се добило 100 евра.

  • Не само да овим држава показује колико је јака већ је то доза оптимизма који дајете народу – рекао је Мали.

Он је потврдио, како је и најављено, да ће се данас исплатити први од три минималца за више од милион запослених, као помоћ најугроженијима у приведи и да је следећа исплата за месец дана.

Оставите Коментар