Позитивне реакције публике и велика посећеност оба догађаја, и 31. децембра и 13. јануара, доказали су да у новосадској “различитости” представљеној кроз два календара и два програмски различита доћека управо лежи карактеристичан идентитет и снага овог града

Нови Сад је једини град у Србији и ван њених граница у којем Дочек има заиста посебно значење. Kонцепт Дочека у овом граду наслонио се на ону истинску аутентичност и идентитет који је војвођанска престоница историјски наследила да би представио јединственост која лежи у њеној интеркултуралности.

Програмима одржаним на више од 50 локација уз готово 300 учесника из Србије, Хрватске, Мађарске, Пољске, Немачке, Румуније, Италије, Црне Горе, Русије, САД, Kине, Грчке и Француске у Новом Саду у оквиру Дочека 2019. и 7527. године представљено је право лице Новог Сада, оно лице које негује наслеђе и богатство различитости.

Kако и сам концепт каже, у оквиру платформе Дочек откривени су нови простори у граду кроз две прославе, које се наслањају на два календара и два рачунања времена. Две Нове године које се обележавају 31. децембра (по грегоријанском календару) и 13. јануара (по јулијанском календару) окупиле су бројна имена домаће, регионалне, али и светске уметничке сцене стављајући Нови Сад у фокус, истовремено, стављајући у фокус културу у јединственој комбинацији елитне и популарне, али и културно наслеђе овог града.

Чињеница приде: уласком у 2019. годину Нови Сад је ушао у годину у којој обележава титулу Омладинске престонице Европе, те је програм прославе дочека Нове године најпре окупио велики број младих у реализацији пројекта, а затим је и садржајно конципиран и усмерен ка младима.

Позитивне реакције публике и велика посећеност оба догађаја, и 31. децембра и 13. јануара, доказали су да у новосадској “различитости” представљеној кроз два календара и два програмски различита Дочека управо лежи карактеристичан идентитет и снага овог града, а Нови Сад је још једном показао да с правом носи титуле Омладинске престонице Европе и Европске престонице културе.

Дочек је дефинитивно концепт који мало који град има, а две прославе утолико су посебне је су 13. јануар и 31. децембар будући термини свечаног отварања и затварања 2021. године, године у којој ће Нови Сад бити Европска престоница културе.