Након вишедневне кућне изолације, грађани Пекинга изашли су на улице, а према завничним подацима, могло би да се закључи да су строге ванредне мере уродиле плодом и да је ширење вируса под контролом, јавља Би-Би-Си.

Иако су улазак и излазак из Вухана и даље под строгом контролом, супермаркети, продавнице и бутици почели су да продају свеже воће и поврће, преноси АП.

По један члан сваког домаћинства добија дозволу да једном у току дана изађе на два сата у куповину.

Већ трећи дан у низу у Вухану, из којег је кренула епидемија корона вируса, нема нових случајева заражених.

У међувремену, кинески премијер Ли Кећијанг апеловао је јуче да се улоžе напори како би се стабилизовали и подржали привредници који су главни покретач економског опоравка, известила је кинеска државна агенција Синхуа, пренео АП.

Ли је нагласио да је ургентно да се нормализује производња и опорави економски и друштвени поредак и најавио финансијску помоћ малим и средњим предузећима која су главни послодавци и кључне карике у ланцу снабдевања.

  • Све непотребне рестрикције које одлажу наставак радног процеса требало би да буду укинуте. Увођењем ефикасне превенције и контроле, неопходног медицинског надзора и приправних снага за брзо деловање, спречавање епидемије и наставак процеса рада могу да се унапреде на синхронизован начин – рекао је кинески премијер.

У оквиру борбе против незапослености, влада у Пекингу је поставила веб сајт који би требало да помогне у оглашавању 10 милиона радних места до краја јуна ове године.

Оставите Коментар