Оно што морамо сада да урадимо јесте да се концентришемо на економска питања како бисмо створили мини Шенжен зону, рекао Ричард Гренел, специјални изасланик председника САД Доналда Трампа, алудирајући на прву специјалну економску зону у Кини.

Он је на овај начин говорио о предстојећем сусрету представника Београда и Приштине у Вашингтону који ће се, према најавама, десити у суботу у Белој кући.

– То још није сасвим спроведено, али споразум имамо, и радимо на њему. Исто са споразумом о железници, који би отворио границе за трговину, и великим споразумом о граници са моторним саобраћајем. Покушај је да се концентришемо на економску ситуацију, да створимо мини Шенжен зону – рекао је Гренел.

Како је рекао у разговору за „Newsmax“ телевизију, он ће се у суботу фокусирати на економска, а не политичка питања. С тим у вези, Гренел је поменуо споразум постигнут у вези са авиосаобраћајем (авио-линија између Београда и Приштине), назвавши га историјским, уз опаску да је потписан први пут после 21 годину.

У Вашингтону ће, иначе, Београд заступати председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић, а окупирану српску покрајину Хашим Тачи и Авдулах Хоти.

Специјални изасланик САД за дијалог између Србије и лажне државе Ричард Гренел изјавио је да је америчка дипломатија заинтересована да се на састанаку 27. јуна, који би требало да буде одржан између српске и албанске стране у Белој кући, разговара о решавању економских питања.

Он је додао да су младима на Косову и Метохији и у остатку Србије потребни рад и нада.

– Када сам разговарао о проблемима младих на (такозваном) Косову и пословној заједници, као и у Србији, било је јасно да желе економски развој, желе нова радна места, желе наду – рекао је он.

1 KОМЕНТАР

  1. браво Гренелу, и ја сам за то – рад и нада ће се вратити када се укине окупација, колонизација, тероризација и криминализација КиМ. Једина документа која су неоспорна, која цели свет поштује су међ право ОУН, рез 1244 и Устав Србије и она су глогов колац за поменута 4 јахача апокалипсе – окупација, колонизација, тероризација и криминализација
    Срби, да имају мозга не би јурули за тужим идејама, комунизам, еуропеизам, него би се окупљали око својих саборних идеја, Светосавље, КиМ, Србија са свим Србима у њој и тиме обезбедила сигурну будућност

Оставите Коментар