Пропали председнички кандидат, лидер ПСГ Саша Јанковић, који је у понедељак објавио да даје оставку на ову функцију и повлачи се из политике, највероватније је већ нашао нови посао у Бриселу!

Како Информер сазнаје у одлично обавештеним дипломатским круговима, Јанковић месецима уназад иза леђа својих најближих сарадника преговара о одласку на добро плаћену позицију у Савету Европе.

Шеф ПСГ је повлачење из политике образложио „идеолошким мотивима“, али наши извори тврде да су у питању велике паре.

– Јанковићу је одавно постало јасно да од његове политичка каријере у Србији нема ништа, а новац који му је долазио као лидеру опозиције је пресушио. Прво је размишљао да се кандидује за наследника повереника за информације Родољуба Шабића, али је од тога одустао. Колико знам, већ је договорио нови посао у Бриселу, а ускоро ће то и јавно рећи – преноси наш извор из ПСГ и додаје да ће до избора новог лидера ПСГ на његовом челу бити Раде Вељановски.

Сам Јанковић на Твитеру је у понедељак по подне објаснио наводне разлоге за напуштање политике.

„Повлачим се са места председника ПСГ, Грађанског блока 381 и из активног политичког живота. Чиним то јер нећу да делим људе који сви подједнако желе да уклоне опасан и криминализован режим који нам је отео државу. Србија је наша заједничка домовина и ја нећу бити препрека најбитнијем циљу. Сматрам да замена једне грешке другом, макар и мањом, не доноси праве промене. Осећај одговорности и искрености ми налажу да у томе не учествујем“, написао је Јанковић.


М. ДАКИЋ