Европа се буди. Странке националне деснице у Европи имају константан успон и раст присталица. Припрема се политички удар на неразумну политику Брисела. У Аустрији десничар лидер Слободарске партије Хајнц-Кристијан Штрахе је потпредседник владе, што је довело и до померања ставова удесно и самог ОВП-а на чијем челу је Себастијан Курц. Тренутно најпопуларнији политичар десног спектра Европе Матео Салвини, је заменик премијера и министар унутрашњих послова у Италији. Због одбране Мађарске Виктор Орбан, води велике битке са глобалним центрима моћи левих либерала. У Пољској је политика ограничавања утицаја Европске комисије и апарата страних служби, коју спроводи десничарска влада. Словачка и Чешка не мањкају за Пољском и Мађарском, чак су заједно формирали „Вишеградску групу“ да би се лакше одбранили од диктата Брисела о емигрантским квотама.

Алтернатива за Немачку је по последњим анкетама друга по снази и наставља да бележи раст од чега зазире ЦДУ. Марин Ле Пен, са редизајнираним брендом, под слоганом „Националног окупљања“ тражи нове бираче и агитује око заједничког наступа на изборима за Европски парламент. Позитивне реакције Ле Пенова је до сада добила од Салвинија и његове Лиге, холандских и аустријских слободара Герта Вилдерса и Штрахеа. Уз поменуте су и Фламански интерес из Белгије, Шведске демократе као и многе друге сродне партије.

Побројаним партијама логистику подршку пружа и Стивен Бенон, човек који је Трампа довео на власт. Бенон користи фондацију„Покрет“ за контратежу утицају Сороша. Искуство човека који је на изборима поразио Хилари Клинтон може бити веома значајно у европској пракси. Већ поменути лидери европске деснице препознати су као нама наклоњени, што показује и последњи пример доступан нашој јавности, а то је фотографија Матеа Салвинија са српском четничком заставом.

Сведок сам, и учесник дугогодишње сарадње, бројних националиста широм Старог континетна. Европска десница подржава целовитост Србије, поштује српске хероје. Однос националиста у Европи према Русији је искрен и пријатељски попут нашега, за разлику од левих – либерала који Европу вуку у конфликте са Путином.

Битно је да искористимо успон пријатељске нам деснице који у Европи неминовно долази. Јасно је да Европа свој спас тражи на десној страни. Доказани пријатељи нашег народа заузимају кључне позиције у својим државама. Попут њих време је да преузмемо одговорност и да национална десница у Србији са маргине пређе у систем. Примери из Европе показују да су само унутар система могуће промене. Десничари су на власти и у Румунији, у Бугарској десничарска „Атака“ руководи системе одбране, чак и у Грчкој Сириза влада уз подршку „Независних Грка“ чврсто десне партије која контролише војску.

Србија мора бити део промена у Европи како би одржала корак са глобалним токовима. Десница у Европи је носилац тих промена, а то је и наш циљ у Србији.

Десница је будућност Европе. Српска десница је будућност Србије.

Миша Вацић