Главни и одговорни уредник „Ало“ Душко Вукајловић истиче да је у овом тренутку најважније бити солидаран и дисциплинован, како би се спречило ширење епидемије корона вируса.

Како каже, сада се и на примеру ЕУ види да свака земља мисли само на себе.

  • Европска унија ће се распасти због корона вируса, свако гледа себе, нема солидарности. Све вредности промовисане на папиру, пале су на случају миграната, а сада поново – рекао је Вукајловић.

Он је напоменио да је сада опасност свуда око нас и једини спас је да седимо у кући и поштујемо све препоруке.

-У Италији су ситуацију олако схватили, кренули су да се друже, сада има више мртвих на северу Италије него у Кини где је избила епидемија – додао је Вукајловић и истакао да свако мора бити одговоран.

Уверен је каже да нико не напушта самоизолацију намерно, али не може да верује да људи нису свесни какву опасност могу да изазову.

-Свако има право да угрози своји живот, али не и туђе животе – истакао је Вукајловић и додао да они који себе сматрају православним хришћанима немају право ни свој живот да доведу у питање.

  • Медицински радници су изузетно оптерећени, ако се људи не понашају одговорно мораће да одлучују ко ће бити на аспиратору младић од 30 година или његова мајка од 60. Најбоље да не дођемо у такву ситуацију – истакао је наш саговорник.

Вукајловић је подвукао да се мора санкционисати свако напуштање самоизолације, без обзира о коме је реч.

-Сви наши људи имају право да се врате, али не и да се бахате и да излазе супротно препорукама – додао је он у Јутарњем програму на ТВ Пинк.

Д. С.

Leave a Reply