Градске власти француске престонице су извршиле “експропријацију“ земљишта чији су власници били чланови породице председника Сирије, како би изградили станове и паркинг простор за сиромашне грађане у 16. арондисману Париза.

Ради се конкретно о иметку Рифата Асада, стрица шефа сиријске државе. Ово земљиште се налази у близини Булоњске шуме, тачније недалеко од Центра за бескућнике.

Градске власти предлажу да се на тој локацији изгради 29 јефтиних станова и 14 паркинг места. Током предстојеће недеље ће Савет Париза донијети одлуку да ли је могуће реализовати овај пројекат.

Земљиште површине 780 квадратних метара процењено је на 90 милиона евра. Градске власти су већ издвојиле 9,5 милиона за куповину овог комада земље. Требало би рећи да новац није био непосредно уплаћен на рачун Рифата Асада.

„То је шлаг на торти. Изградити станове за економски угрожене грађане у 16. арондисману Париза је право задовољство. Изградити га на земљи која припада таквој персони — додатно је задовољство“, изјавио је заменик градоначелника Париза, а преноси „Фигаро“.

Подсећамо, француске власти покренуле су поступак против њега пре два месеца због наводне корупције.

Прочитајте још:   ДАЧИЋ ОТКРИО ПЛАН НАПАДА: Ево како БиХ планира да окупира Републику Српску!

РОДИЛИ СТЕ ХЕРОЈА РУСИЈЕ: Ево шта је Путин рекао родитељима убијеног полицајца (ВИДЕО)

СКАНДАЛ У КОНГРЕСУ САД: Украјина и Русија на корак од ратног стања!

Извор: Националист, Спутник