СРБИЈА не сме да изгуби ни педаљ своје земље јер ако би се одрекла Косова, то не би зауставило њене непријатеље да отворе нове кризе у Војводини и Санџаку.

Непријатељима Србије и народа на Балкану није потребан стабилан мир јер им је лакше да управљају народима који су у сталном конфликту. Српска елита треба да превазиђе поделе и схвати да мора бити јединствена у овом одговорном историјском тренутку. Срби и други словенски православни народи морају своју будућност да граде на вековној традицији.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Познати руски правник, професор и лидер партије Руски народни савез Сергеј Николајевич Бабурин, боравио је недавно у Београду на конференцији посвећеној изазовима у међународном праву, а у интервјуу „Новостима“, истиче да оно данас не само да је у кризи, већ је потпуно поларизовано:

– После НАТО бомбардовања Југославије, ситуација је изашла из правног поља. Американци бомбардују земље које нису послушне и за та злодела никоме не одговарају.

Често позивате на зближавање словенских народа. Тврдите да управо они могу највише да допринесу спасавању Европе.

– Православни словенски народи су сачували моралну чврстоћу. Зато је наша мисија да спасемо Европу, али пре тога у сопственим земљама морамо да побољшамо ситуацију. Уверен сам да једног дана може доћи до поновног уједињења јужних православних словенских народа. У тој новој Југославији поред Србије, видим Црногорце, Србе из БиХ, Македонце, па чак и Бугаре, све сем Словеније и Хрватске. Ако остане сама, Македонија ће се пре или касније претворити у ново Косово. Западу требају само послушни политичари из Источне Европе. Због тога је питање колико је оправдана тежња да се што пре уђе у ЕУ, а занемари традиција православних народа.

Како ви видите ситуацију у Украјини и њену перспективу?

– Украјина је окупирана. Тамошњим неонацистима је циљ да нестане православље. Али, велики део Украјинаца су антифашисти који би у нормалној ситуацији били за зближавање са Русијом. Нажалост, Украјина је сада као велики котао који може да експлодира.

И у бившим совјетским републикама, садашњим независним државама на Балтику, све су гласнији неофашисти.

– Из те три државе, Литваније, Летоније и Естоније, све више младих се исељава. Ако их напусте и Руси који тамо живе, оне ће остати празне. Могуће је да их населе мигранти из Азије и других земаља.

Последњи скандали са протеривањем руских дипломата из Прага покварили су односе Чешке и Русије.

– Оптужбе из Прага како су руски обавештајци учествовали у диверзији складишта муниције постају смешне. Због тога се у Русији може чути пошалица да ће ускоро оптужити Петрова и Баширова, за које се тврди да су отровали Скрипаља у Великој Британији, да су држали руку Гаврилу Принципу када је пуцао на Фердинада у Сарајеву.

Куда иде Русија?

– Ми смо се уморили од капитализма. Али, не треба да идемо ни ка старом совјетском социјализму. Требамо да узмемо све оно што је било добро у социјализму, да високо поставимо циљеве и када их будемо остваривали, опет ће свет кренути за нама. Ви на Балкану већ имате искуство са самоуправљањем, а оно је по мени основа за добро друштво.

На јесен су у Русији парламентарни избори. У чему је разлика између ваше и Путинове Јединствене Русије?

– У мојој партији су традиционалисти. Не борим се против Путина. Кад смо први пут разговарали казао сам му да ће он на Западу увек бити официр КГБ и увек ће им бити непријатељ. Подржавам његове добре идеје развоја Русије.

Добро познајете ситуацију у Србији, како видите садашњу политичку ситуацију у нашој земљи?

– Долазио сам код вас још у време Слободана Милошевића. Био сам сведок одбране Милошевићу, Шешељу и Караџићу на суђењу у Хагу. Генерал Ратко Младић је за мене био и остао велики херој. Око главних питања за судбину српског народа морало би постојати јединство.

Оставите Коментар