Тиме што су тело Фадиља Суљевићија оставили на брду изнад језера да га растргну дивље животиње, послата је јасна порука следећем у низу шта га очекује, односно свима онима који би требало да сведоче против некадашњих лидера и припадника ОВК, поручује за Косово Онлајн Дарко Трифуновић, директор Института за националну и међународну безбедност.


”Очигледно да Специјално тужилаштво не може да заштити сведоке, а видели смо и раније како пролазе они који су хтели да сведоче Рамуша Харадинаја и других када су их у сред бела дана убијали на улицама.

Фадиљево тело су намерно оставили у брдима изнад језера, да га растргну дивље животиње, јер су хтели да пошаљу јасну поруку другима. Видим да истражују његову смрт као сумњиву, али сигурно није умро од ковида, јасно је шта се догодило.

Да нису желели да пошаљу поруку, бацилли би га у језеро и нико не би знао шта се десило с њим, да ли је отишао негде у Америку да се склони или нешто друго. Очигледно да је неко провалио списак сведока, а обавеза Специјалног суда у Хагу јесте да пронађе ко је у питању“, наводи Трифуновић.

На питање како ће ово утицати на 71 сведока, којима је судија Специјализованих већа Косова са седиштем у Хагу доделио заштитне мере јер би требало да сведоче у процесу против Хашима Тачија и других вођа ОВК оптужених за ратне злочине на Косову 1998. и 1999. године, Трифуновић каже:

“Па ето један мање, ето како утиче. Сада не знамо да ли је требало да сведочи против Тачија, али порука је јасна“.  

(Косово Онлајн)

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар