Први мурал у Београду, у част покојног глумца Маринка Маџгаља, освануо је данас надомак Атељеа 212, чији је Маринко био стални члан ансамбла до 2012. године.

Бројни Маринкови пријатељи, колеге, али и чланови породице, окупили су се данас овим поводом у центру Београда. Андрија Милошевић, Огњен Амиџић, Тихомир Тика Арсић, Марко Кон и други, својим присуством увеличали су овај већ битан догађај.

“Да се наш Маринко никада не заборави, као што га ни ми никада не заборављамо. Његов смех, интелигенција и харизма вечно ће се памтити”, рекао је Андрија Милошевић.

Маринкова дугогодишња пријатељица, која је са њим ишла и у основну школу, окупила је њихово друштво и предложила им да се скупи новац за мурал покојном глумцу. Они су добили дозволу директора Атељеа 212 и управника солитера да се идеја реализује.

Поред Маринковог лика на зиду који је насмејан, ту се налазе и стихови песме коју је отпевао у групи “Фламингоси”, чији је био члан заједно са Амиџићем. “Фалиш ми ти”, стоји у углу мурала у Влајковићевој улици, а на једном делу зида потписали су се сви који су учествовали у овом остварењу. Мурал посвећен Маринку налази се одмах поред мурала посвећених легендарним глумцима Зорану Радмиловићу и Бори Тодоровићу.

Да подсетимо, Маринко Маџгаљ преминуо је услед тешке болести у 38. години 26. марта 2016. године.

М. М.

Оставите Коментар