Након што је глумац Данијел Kрејг најавио да више неће играти улогу Јамес Бонда чувеног тајног агента 007 који је генерацијама био идол бројних мушкараца, многи су нагађали и заговарали идеју да убудуће агент 007 буде жена или пак црнац. То се изгледа и обистинило, и то у потпуности.

У најновијем, 25. издању филма о светски познатом тајном агенту, улогу агента 007 преузела је глумица Лашана Линч. Филм се тренутно снима у Италији и Великој Британији.

Истини за вољу, радња филма приказује да се Џамес Бонд повукао и отишао у пензију па да се одмара на Јамајци, а на његово место долази Линч, те његово кодно име агент 007 преузима, нови лик којег тумачи Линч.

Продуценти наводе како је било потребе да се промени перцепција о Јамес Бонду, те да је читава франшиза морала кренути у „корак са временом“. Одлука је изазвала оштру реакцију фанова Бонд филмова, јер се радио о франшизи која је прављена махом за мушке гледаоце, док велики број њих оптужује продуценте да су донели политичку одлуку због све упадљивијег пласирања феминситичке идеологије и мултикултурализма.

„Ово је Бонд за модерна времена који ће сигурно привући млађе генерације, а истовремено остати веран ономе што очекујемо од филмова о Џејмс Бонду. Ту су и даље спектакуларне сцене потера и борби, а Бонд је и даље Бонд, али ће се морати научити како носити с новим светом.“ стоји у тексту Њујорк Поста.

Kритичари процењују да ће Бонд 25 доживети велике проблеме да поврати уложени новац због мањег интересовање мушке публике.

Оставите Коментар