Након што је глумац Данијел Kрејг најавио да више неће играти улогу Јамес Бонда чувеног тајног агента 007 који је генерацијама био идол бројних мушкараца, многи су нагађали и заговарали идеју да убудуће агент 007 буде жена или пак црнац. То се изгледа и обистинило, и то у потпуности.

У најновијем, 25. издању филма о светски познатом тајном агенту, улогу агента 007 преузела је глумица Лашана Линч. Филм се тренутно снима у Италији и Великој Британији.

Истини за вољу, радња филма приказује да се Џамес Бонд повукао и отишао у пензију па да се одмара на Јамајци, а на његово место долази Линч, те његово кодно име агент 007 преузима, нови лик којег тумачи Линч.

Продуценти наводе како је било потребе да се промени перцепција о Јамес Бонду, те да је читава франшиза морала кренути у „корак са временом“. Одлука је изазвала оштру реакцију фанова Бонд филмова, јер се радио о франшизи која је прављена махом за мушке гледаоце, док велики број њих оптужује продуценте да су донели политичку одлуку због све упадљивијег пласирања феминситичке идеологије и мултикултурализма.

„Ово је Бонд за модерна времена који ће сигурно привући млађе генерације, а истовремено остати веран ономе што очекујемо од филмова о Џејмс Бонду. Ту су и даље спектакуларне сцене потера и борби, а Бонд је и даље Бонд, али ће се морати научити како носити с новим светом.“ стоји у тексту Њујорк Поста.

Kритичари процењују да ће Бонд 25 доживети велике проблеме да поврати уложени новац због мањег интересовање мушке публике.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here