Kриза слободе говора на интернету, одавно је захватила Србију, а држава још увек не жели да заштити елементарно људско право грађана на слободу говора и мишљења. Откривамо како функционише лова на људе у интернет групама.

Kомпаније Фејсбук која у Србији послује као јавна платформа које је по дефиницији у обавези да испоштује сва мишљења која су легална по законима Републике Србије, забранила је статус о НАТО бомбардовању наше земље.

Страница Не у НАТО 1244 објавила је вест о изјави генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга у коме говори да је било легитимно и неопходно бомбардовати Србију.

Ради се о статусу из јуна ове године, али је група кажњена тек сада. Наиме припадници НВО развили су нову тактику гушења неистомишљеника која се базира на прегледу свих објава у току године, а затим се селектује једна од њих за коју верују да има највећу шансу да ће након пријаве Фејсбуку та објава бити забрањена.

Затим се одабрана објава пријављује до изнемоглости, јер након прве пријаве запослени у Фесјбуку у најчешћем броју случаја одбију да забране статус. Међутим онда се објава поново пријављује десетинама, а некада и стотинама пута док неко од запослених у Фејсбуку за питање цензуре не одлучи да казни особу која је објавила статус.

ФБ нам је обрисао објаву о Столтенберговој изјави да је бомбардовање наше државе било ,,легитимно и неопходно“ објавили су на страници Не у НАТО 1244.

Разумемо да постоје људи који не трпе другачије мишљење и који су били увређени нашим објавама о ,,паради поноса“, због чега нам је уклоњено чак две објаве (од којих је једна Ана Брнабић на геј паради са децом), али ако некоме смета то што смо извређали Столтенберга због једне овакве срамне изјаве да је било неопходно и легитимно убијати грађане Србије, то је онда неко ко нема ни грама човечности у себи и надамо се да ће НАТО исто тако легитимно и неопходно бомбардовати и кућу тих и таквих којима смета вређање НАТО-а, када већ толико воле тај НАТО.

Оставите Коментар