Текст у целости преузет са: ПРИСМОТРА

У сепаратистичкој машинерији под називом „Независно друштво новинара Војводине“ битан је сваки шраф, небитно на ком се месту налази. Један од таквих шрафова јесте Милош Kатић из Kуле, финансијски директор ове организације. На први поглед само обичан члан, овај рачуновођа има битнију улогу у сепаратистичким делатностима НДНВ-а него што се то на први поглед чини.

Kатићево ангажовање своди се, као што се може претпоставити, на сакупљање финансијских средстава за рад НДНВ-а. Оно што је интересантно у његовој делатности јесте чињеница да Kатићеви извори новца јесу врло имућне личности из Војводине. Осим страних амбасада и инвестиционих фондова, у северној српској покрајини постоји велики број интелектуалаца, богаташа и јавних личности који прикривено финансирају војвођански сепаратизам. Ту на сцену ступа Kатић, који је спрега између ових инвеститора и Норберта Шинковића, председника НДНВ-а.

Шинковић користи сакупљена финансијска средства да финансира све гласноговорнике војвођанског сепаратизма, укључујући ту и Аутономију, Voice и многе друге портале и часописе. Присмотра је већ раније описала сепаратистичку организацију НДНВ, као и њене циљеве. Милош Kатић је такође веома често виђен на протестима „Подржи РТВ“ и „Не давимо Београд“, за које се већ зна да окупљају војвођанске и косовске сепаратисте, секуларне екстремисте, равноземљаше и хулигане. Kроз своју делатност у оквиру извршног одбора НДНВ-а он се тренира за будуће послове.

Текст у целости преузет са: ПРИСМОТРА

Оставите Коментар