Нова предизборна коалиција под називом Национално – демократска алтернатива (НАДА) обнародована је на данашњој заједничкој конференцији за новинаре Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС), Демократске странке Србије (ДСС) и 19 удружења и група грађана, које су потписале коалициони споразум о заједничком наступу на будућим парламентарним изборима.

Конференцији су присуствовале нестраначке личности, угледни грађани који су пдоржали ову коалицију, а међу њима су били академик Матија Бећковић, командант одбране Кошара пуковник Љубинко Ђурковић и песник Благоје Баковић.

– Формирањем ове коалиције ширимо фронт странака које сматрају да је краљевина на нелегалан и недемократски начин срушена 1945. године и да је дошло време да се отвори питање облика владавине у Србији, да ли треба да буде република или краљевина. Ми нудимо грађанима наду, културу дијалога, јединство око кључних националних питања, а не свађе, сукобе, увреде политичара и страначка препуцавања. Велику пажњу посветићемо ветеранима из ратова деведесетих који морају имати достојанствен живот, као и враћању имовине свима којима је бесправно отета после Другог светског рата. Тражићемо укидање закона о истополним браковима и да држава субвенционише домаће, а не стране компаније – изјавио је Жика Гојковић, председник ПОКС.

Он је рекао да грађани очекују програм и идеје, “која је политика, каква ће Србија бити”.

– Ми програм и идеје имамо, а имамо и људе. Имамо јасну националну, а у исто време демократску политику и као такви, јасна смо алтернатива постојећој власти. Зато смо се назвали Национално – демократска алтернатива или скраћено НАДА. Бранићемо српске националне интересе свуда, на Косову и Метохији, Републици Српској, Црној Гори, али у исто време хоћемо да укинемо партитократски систем и градимо правну државу и демократске институције. Сматрамо да је то подједнако важно и да једно без другог не може. Ми имамо јасну политику. Удружили смо се око истих циљева и програма и тражимо подршку грађана за њих – изјавио је др Милош Јовановић, председник ДСС.

Ево и списка странака, удружења и група грађана које су потписале коалициони споразум:

1.       Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС)
2.       Демократска странка Србије (ДСС)
3.       За Краљевину Србију – монархисти
4.       Народна радикална странка – Никола Пашић
5.       Удружење староседелаца Краљева и околине
6.       Монархистички фронт кабинета ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића
7.       Група грађана Заједно за Левач – Рековац
8.       Српски ратни ветерани – Суботица
9.       Патриотски фронт за Баточину
10.   Тим за живот – Сомбор
11.   Српска зора – Београд
12.   Удружење инвалида и ветерана ратова „Милош Обилић“ – Нови Сад
13.   Покрет крајишника и монархиста – Бачка Паланка
14.   Земунски покрет – Земун
15.   Српски ратни ветерани – Зрењанин
16.   Удружење за неговање традиције ослободилачких ратова, културе и вере „Гвоздени пук“ – Београд
17.   Новосадски патриотски покрет – Нови Сад
18.   Одбрана – Београд
19.   Завичајно удружење „Босанска крупа“ – Футог
20.   Спортско удружење „Подгрмеч“ – Житиште
21.   Последњи бастион Српства – Крагујевац

Оставите Коментар