Скрнављење споменика Бориславу Пекићу представља гнусан вандалски чин, али је последица атмосфере линча који у нашем друштву ствара радикална мањина, предвођена Драганом Ђиласом, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

„Kада је 2016. године споменик открио, тада премијер, Александар Вучић, та радикална мањина нападала је Вучића зато што се усудио да подигне Пекићу споменик и Пекића зато што му је Вучић подигао споменик. Вучић им је био крив јер се они за 24 године власти нису сетили да Пекићу подигну споменик. Није им само крив био Вучић већ су на највулгарнији начин вређали и супругу и кћерку Борислава Пекића“, подсетио је Весић и наставио:

„То је друштво какво замишља Драган Ђилас, у коме свако ко се усуди да мисли другачије доживи погром од њега и његових плаћеника Бастаћа, Јовановића и Лутовца. Зато, хулигани који су ово урадили, ко год да су, инспирасани су овом Ђиласовом радикалном мањином којој је и Пекић крив ако му Вучић открије споменик који они нису желели да ураде.

Оставите Коментар