Ватра, која је у недељу букнула у једном стану у Стоктону, граду у Kалифорнији, оштетила је две зграде у комплексу, а неколико станова је потпуно оштећено. Да је трагедија, која је могла имати много веће размере, спречена – ПОБРИНУЛА СЕ САША, женка питбула, кућни љубимац породице Чаичанду.

Наиме, власницу пса, Нану, њена осмомесечна Саша пробудила је око 22 сата. Саша је цвилела и скакала по излазним вратима стана, покушавајући да упозори власницу и њену ћерку на ватру, која је почела да се шири страховитом брзином.

-Видела сам како у зубима носи пелену. За то време, пожар је већ уништио дом нашим комшија, а Саша је све јаче лајала. Није ми било ни на крај памети да покушава да нас упозори на пожар, прича Нана.

Нана је устала из кревета да провери шта се догађа. Тек тада је видела да јој комшилук гори, па је панично кренула ка спаваћој соби у којој се налазила њена ћерка, стара само седам месеци. Kада је ушла у собу, имала је шта да види. Саша је већ спашавала девојчицу тако што ју је извлачила из кревета, држећи је за пелену.

-Захваљујући Саши, на време смо изашле из стана и назвале 911. Узбуниле смо и остале људе који су се у том тренутку налазили у згради. Дугујем Саши свој живот и живот свога детета. Она је наша јунакиња. Без ње, вероватно се не бисмо извукле, испричала је Нана.

Стан је потпуно изгорео. Ватрогасци су брзо стигли и успели да у релативно кратком року угасе ватру, па пожар није уништио целу зграду. Али, стан Саше и њених власница је потпуно уништен у пожару, заједно са свим стварима које су поседовале.

Док покушавају да почну живот из испочетка, Нана се нада да ће гетс њене љубимице Саше променити став који људи имају о питбуловима, као кућним љубимцима.