Дистрибуција пакета помоћи за особе са инвалидитетом и децу са сметњама у развоју почиње данас, најавио је заменик градоначелника Горан Весић, који је обишао магацин хуманитарне организације „Банка хране“, где се спремају пакети помоћи.

„После дистрибуције 173 хиљаде пакета за пензионере са примањима мањим од 30 хиљада динара са територије Београда, Град Београд се придружио новој акцији помоћи, овог пута особама са инвалидитетом и родитељима деце са сметњама у развоју. Прикљупљамо донације од различитих компанија и до сада је припремљено две хиљаде пакета. Управо данас почиње дистрибуција“ истакао је Весић.


Реч је о партнерској акцији „Адрија медија групе“ и Града Београда, током које ће угрожене категорије становништва добити укупно осам хиљада пакета помоћи.

Заменик градоначелника је прецизирао да ће пакети помоћи бити достављени до њихових кућа.

„Град Београд припрема још шест хиљада пакета. Пет хиљада намењено је особама са троје и више деце, а која иду у вртиће на територији Београда, као и за око хиљаду деце којима град плаћа боравак јер су из социјално угрожених породица“ казао је Весић.

Он је додао да пакети садрже око петнаест производа, укупне вредности више од хиљаду динара.

„На овај начин показујемо солидарност и помажемо онима којима је помоћ најпотребнија. Ово је време када сви треба да пружимо руку једни другима, а надам се да ће солидарност остати и након епидемије“, нагласио је Весић.

Заменик градоначелника је захвалио бројним компанијама које несебично помажу.

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић истакла је да су током ванредног стања посебно угрожене особе са инвалидитетом, које се у новонасталим околностима сусрећу са бројним проблемима.

„Град је препознао овај проблем и заједно са „Адрија медија“ и „Банком хране“ покренуо акцију „Подржи живот“, у оквиру које ће око осам хиљада пакета бити обезбеђено за особе са инвалидитетом, као и за родитеље деце са посебним потребама на територији Београда. Сви смо заједно у овој борби за живот, а како нам се заједничка акција зове „Донирај за живот“ веома је важно да подстакнемо и друге друштвено одговорне компаније, које желе да помогну наугроженијим суграђанима, да донирају. Овој категорији наших суграђана помоћ је потребна свакодневно“, рекла је Наташа Станисављевић.

Из „Адрија медија групе“ Ирена Петровић рекла је да су пакети припремљени захваљујући 15 компанија које су препознале важност да се укључе у овом моменту, како би помогли оне које ванредно стање и ова криза највише погађа.

Испред „Банке Хране“ Ана Бранковић се захвалила како донаторима, тако и волонтерима који пакују намирнице.

“Више од 50 њих је на паковању, а око 300 на достави. Желела бих да позовем и донаторе и волонтере да се јаве и наставе у помагању“, додала је Петровић.

Оставите Коментар