Заменик градоначелника Београда Горан Весић саопштио је данас да је непознати мушкарац, у његово име, претио једној жени која је заштићен станар, и упозорио грађане да не наседају на такве преваре.
Он је на свом налогу на Фејсбуку објавио слику непознатог мушкарца и најавио да ће сутра поднети пријаву против НН лица.

  • Грађани су ми пријавили да је човек са слике, у белој кошуљи и с краватом, данас у ресторану “Доријан Греј“ мојим именом претио некој жени која је “заштићен станар“ и при том био веома гласан. Тражио је од жене да изађе из стана, иако по Закону о становању има право да борави у њему док јој локална самоуправа не реши стамбено питање у складу са Законом о становању – навео је Весић.

Заменик градоначелника напоменуо је да човека са слике, у белој кошуљи, никада у животу није видео.

  • Ако ико препозна особу, молим да ми јави како се зове. Већ сутра ћу поднети кривичну пријаву против НН лица, а надам се да ћу сазнати како се зове, како би та особа одговарала у складу са законом – поручио је Весић.

Он је додао да верује да ће тужилаштво по службеној дужности добити снимак из ресторана и да ће ту особу моћи брзо да идентификује.

  • Kористим ову прилику да обавестим све заштићене станаре да не наседају на преваре попут ове. Једина институција која је надлежна за решавање статуса заштићених станара је Градски секретаријат за имовину и нису вам потребни посредници – нагласио је Весић.

Он је грађанима поручио да могу да сниме или пријаве сваку особу која се позове на његово име на електронску адресу: [email protected]

  • Против сваке такве особе одмах ћу поднети кривичну пријаву! – нагласио је Весић.

Оставите Коментар