Председник Александар Вучић изјавио је да са премијером Русије Дмитријем Медведевим, са којим се састао у Минксу, разговарао о ситуацији на Косову и Метохији и да му је Медведев пренео да ће Русија подржавати Србију и да ће и у будућности играти веома значајну улогу у заштити територијалног интегритета и целовитости Србије.

Председник је новинарима пренео да је са Медведевим разговарао о ситуацији на Косову и Метохији, да му је указао на не лаку позицију Србије, на притиске са којима се наша земља суочава, ако и о жељи многих да Србија призна независност Косова, а да заузврат не добије и нема ништа.

вуциц,, медведев

Медведев је рекао да ће Русија подржавати Србију и да ће бити уз нашу земљу, и да међународни поредак не може да се мења и руши на начин као до сада, те да ће Русија и у будућности играти веома значајну улогу у заштити територијалног интегритета и целовитости Србије, истакао је Вучић.

Председник је додао да су разговарали о још неким конкретним детаљима, о којима није могао да говори за јавност.

Вучић је навео и да се захвалио Русији, која је, као и САД, Немачка, Француска и Кина гласала да се Србија скине са „сиве листе“ ФАТФ, што је, каже, за нас важна вест.

Он је истакао и да је са Медведевим разговарао и о економској сарадњи, у области енергетике, војно-техничкој сарадњи.

„Све те ствари иду заиста добро, у пет реченица смо се сагласили“, рекао је Вучић и додао да је и Медведев задовољан због привредног раста који бележи Србија.

медведев,, вуциц3

Приметио је да и Србија и Русија имају суфицит у буџету, те додао да је Медведев био изненађен кад је видео како је Србија прошла на Лондонској берзи.

Вучић је пренео да је Медведев посебно инсистирао на развоју и сарадњи пословних људи, да покушамо да увежемо што већи број бизнисмена из Србије и Русије и да се између њих успоставља сарадња.

Било је, каже, речи и о сарадњи у наменској индустрији и у производњи одређених возила, јер Србија има потребу за „Камазовим“ возила, какве у ФАП-у не можемо да произведемо, иако, каже, у Прибоју производимо одлична возила.

„Посебно је Медведев инсистирао на развоју и унапређењу односа пословних људи јер све остало у нашој сарадњи иде добро и нема препрека и сметњи“, закључио је Вучић.

Оставите Коментар