Бивши премијер Црне Горе Здравко Кривокапић усликан је на фресци поред упокојеног Митрополита црногорско приморског Амфилохија Радовића у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици.

О томе се Кривокапић сам „похвалио“ на својој Фејсбук страници.

„Са ђедом увијек и свуда“-написао је Кривокапић хвалећи се на свом фејсбук профилу.

Интересантно је да се Митрополија црногорско-приморска није огласила поводом овог догађаја и објаснила по којим то критеријуму један политичар, још у покушају, је успео да се нађе осликан у фресци у обичној цркви а камоли у највећем подгоричком храму? Да ли је можда резолуција о „геноциду у Сребреници“ заслуга да се овај политичар услика на фресци. У шта се то Храм претвара? Чудно је да поред њега није осликан и Дритан Абазовић а можда и Мило Ђукановић кога „ђедо“ никад није ни престао да подржава, а поменути храм је подигнут 1998. године кад је Амфилохије још увек подржавао Ђукановића.

Подсетимо, упокојени Митрополит црногорско приморски Амфилохије (Ристо Радовић) који је преминуо 2020. године, званично од короне, непосредно уочи смрти учествовао је у формирању тадашње владе на челу са Здравком Кривокапићем и Дританом Абазовићем (и данас техничким мандатаром).

Покојни митрополит, иако га многи сматрају великим Србином и патриотом међу првима је 1997 подржао Мила Ђукановића на председничким изборима у Црној Гори. Тек кад се овај други окренуо расколничкој групи око Мираша Дедеића он је (бар јавно) променио свој став. Такође он је био и блиски рођак са Милошем Радовићем, оцем Зорице Радовић (покојне супруге Војислава Коштунице прим. аут.) који је за време Другог светског рата био један од твораца Пасјих гробаља по Морачи и као такав догурао до врховног судије комунистичког режима у Београду.

Амфилохије се сво време трудио да говори Митрополија Црногорско Приморска уместо СПЦ и формирао је такозвани Епископски савет што се могло тумачити као припреме за раскол односно одвајање цркве у Црној Гори од СПЦ.

Оставите Коментар