Француски хуманитарац Арно Гујон објавио је у четвртак увече да је морао да се врати са прелаза Јариње, због забране коју су му одредиле приштинске власти.

„Ове године, после 14 година од када водим сваке године божићни конвој, морао сам да се вратим назад према централној Србији. Срце ми је тешко вечерас, али срећан сам што ће се наша солидарност наставити“, навео је Гујон.

Naši francuski volonteri su upravo ušli na Kosovo i Metohiju preko prelaza Jarinje. Nisu imali problema ni zadržavanja od strane kosovskih službi. Moći će već sutra da počnu sa deljenjem humanitarne pomoći koju smo delom dovezli iz Francuske i delom kupili na licu mesta. Ove godine, posle 14 godina od kada vodim svake godine božićni konvoj, morao sam da se vratim nazad prema centralnoj Srbiji. Srce mi je teško večeras ali srećan sam što će se naša solidarnost nastaviti.

Posted by Arno Gujon on Четвртак, 27. децембар 2018.

Додао је и да су волонтери из Француске успели да уђу на Космет.

„Нису имали проблема ни задржавања од стране косовских служби. Моћи ће да почну са дељењем хуманитарне помоћи коју смо делом довезли из Француске и делом купили на лицу места“, написао је Гујон.

Advertisements
--