ФРАНЦУСКИ посланик у парламенту Европске уније Тиери Маријани критиковао је антисрпску политику у Босни и Херцеговини која се спроводи под покровитељством Европске уније и Сједињених Америчких Држава.

Како је Маријани истакао, санкције против председавајућег Председништва Босне и Херцеговине Милорада Додика, које су више пута најављиване од стране западних центара моћи – ничему не би водиле. 

Маријани такође оптужује Европску унију и Сједињене Америчке Државе због прећутног става који постоји према албанском премијеру Едију Рами, као и Аљбину Куртију, а који се огледа у недостатку адекватних, или било каквих реакција запада на њихове спорне изјаве и поступке, којима се крше чак и договори постигнути под патронатом Европске уније и Вашингтона.  

Француски посланик истакао је и да је Србија одувек била историјски пријатељ и савезник, као и да се не сме допустити да Срби поново буду жртве неправедне и неуравнотежене политике. 

Послушајте говор Маријанија: 

Подсетимо, Тиери Маријани је члан десничарске странке Марин Ле Пен, којој је приступио пре неколико година. Маријани је био министар задужен за саобраћај у оквиру министарства екологије, одрживог развоја, саобраћаја и становања од 2010. до 2012. године, са звањем државног секретара до 2011.  

Српској јавности Маријани је познат по отвореном ставу према нашем народу и најважнијим националним питањима, попут Косова и Метохије, и слободним иступањима у којима неретко брани и подржава српску страну. 

Оставите Коментар