Ова романсирана драма сачињена је од реалних догађаја и показује француској публици недавну историју Балкана из другог, мање пристрасног угла
Стрип под називом „Добродошли на Kосово“ објављен је у Француској. Арно Гујон, оснивач хуманитарне организације „Солидарност за Kосово“, на свом Инстаграм профилу наводи да је ово прича која прати живот младог Димитрија који се из избеглиштва враћа на Kосово непосредно пре антисрпских погрома 2004. године.

View this post on Instagram

Upravo je u Francuskoj objavljen strip "Dobrodošli na Kosovo" čije smo štampanje podržali. Priča prati život mladog Dimitrija koji se iz izbeglištva vraća na Kosovo neposredno pre antisrpskih pogroma 2004. godine. Ova romansirana drama je sačinjena od realnih događaja i pokazaće francuskoj publici nedavnu istoriju Balkana iz drugog, manje pristrasnog ugla. Posle knjiga i časopisa, dokumetaraca i predavanja, ovo je još jedan korak napred, sa ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu. Odmah pri objavljivanju, "Dobrodošli na Kosovo" se našao među najprodavanijim istorijskim stripovima u Francuskoj! Sve čestitke ekipi koja je radila na projektu, na čelu sa Nikolom Mirkovićem. . . #arnogujon #gujon #solidaritekosovo #bienvenueaukosovo #dobrodoslinakosovo #strip #comicbook #kosovo #metohija #srbija

A post shared by Arno Gujon (@arno.gujon) on

Илустровано је и паљење цркава, а Гујон додаје и да је ова романсирана драма сачињена од реалних догађаја и да показује француској публици недавну историју Балкана из другог, мање пристрасног угла.

После књига и часописа, докуметараца и предавања, Гујон сматра да је ово још један корак напред, са циљем да се глас српских жртава чује свугде на Западу.

Одмах при објављивању, „Добродошли на Kосово“ нашао се међу најпродаванијим историјским стриповима у Француској.

Оставите Коментар