Посланик црногорског опозиционог Демократског фронта Милан Кнежевић изјавио је данас да је полиција чекала да он и његов брат Мирко отпутују за Београд како би претресли њихову породичну кућу.

Он је на конференцији за новинаре у Подгорици казао да је судија за истраге Основног суда Миладин Пејовић још 28. јануара издао налог за претрес породичне куће Кнежевића.

„Три дана су знали да постоји наредба и могли су да је претресу када смо код куће брат и ја. Чекали су да одемо у Београд и организовали акцију на жену од 69 година“, рекао је Кнежевић, пренеле су Вијести.

Он је казао да је његов брат Мирко у Београду и да долази сутра увече у Подгорицу.

„Мој брат није урадио ништа против закона ове државе. Желели смо да овом прес конференцијом кажемо да је ово била демонстрација силе репресивног резултата. Мој брат је месецима под мерама тајног надзора“, тврди Кнежевић.

Казао је да је полиција у 5.20 ујутро упала у породичну кућу, не дозволивши његовој мајци да им отвори врата.

„Брутално су упали у кућу и уперили цеви у жену од 69 година. То им је било мало, него су демолирајући кућу поломили фотографију мог покојног оца, што је моју мајку додатно револтирало“, казао је Кнежевић.

Рекао је да је „полицији то било мало па су жени од 69 година ставили лисице на руке и спустили је у чувену бетоњерку“.

Посланик ДФ-а је казао и да је полиција током претреса његове породичне куће пронашла два телефона стара 15 година, одузела сабљу коју је добио на поклон и рисивер са видео надзором.

„Рисивер су узели вероватно да обришу видео снимке“, рекао је Кнежевић.

Leave a Reply