Данас се навршава четири године од нестанка Барбаре Витез. Она је тог 25. новембра 2016-те године отишла на рођенданску прославу, која се није догодила, и још увек се није вратила кући.

Тек је кренула у Средњу школу те године, упознала нове другаре. Имала је тада 15 година. Данас Барбара има 19 година, али њени родитељи не знају где је она. Те вечери када је нестала појавила се и теорија о њеном паду у Тису. Иако је река чешљана 43 дана, није пронађена ни Барбара, али није пронађен ни један одевни предмет или било шта друго што би могло да потврди ту теорију.

Родитељи Барбаре Витез током ове четири године добијали су разне информације за које се током истраге установило да нису валидне. Оно што је нека врста помака у целој причи јесте чињеница да је Интерпол Барбару Витез ставио на жуту потерницу, која се иначе оглашава за нестала лица. Поред свега тога, догодио се низ нелогичности саме вечери нестанка.

Центар за безбедност, истраге и одбрану ДБА апелује на новог министра полиције, господина Александра Вулина, да се посвети овом и сличним случајевима, јер нестале не смемо заборавити.

Стеван Ђокић, ДБА

Оставите Коментар