Од јануара ове године супруга севернокорејског лидера Kим Џонг-уна, Ри Сол-ју, није виђена у јавности.

То је дало много повода гласинама, укључујући и спекулације да ју је диктатор тајно погубио.

Медији не верују да је истина толико мрачна и износе три најприхватљивије теорије.

Према једном тумачењу, Ри Сол-ју има здравствених проблема, или неко из њене породице. Сматра се да је болесна Kимова тетка (74), а да је прва дама негује.

Ри је последњи пут виђена у јавности 21. јануара на гала концерту у Пјонгјангу поводом прославе Лунарне нове године, а Kим Kјунг-хи, која се пре тога шест година нигде није појављивала, придружила се нећаку и његовој супрузи. Године 2013. објављено је да је њен супруг Џанг Сон-тек погубљен по налогу лидера због корупције и издаје.

Гласине кажу да је Kим Џонг-ун убио течу противавионским оружјем. Након тога се ипак побринуо да најстарија особа у породици, ћерка оснивача Демократске Народне Републике Kореје Kим Ил-сунга и сестра Kим Џонг-ила, има сву потребну негу. Због тога је одредио да о њему брине супруга, сматрајући да би то био најбољи доказ његове наклоности.

Према другој теорији, бивша певачица Ри се посветила образовању ћерке, за коју се прича да се родила 2013. Амерички кошаркаш Денис Родман изјавио је да је држао дете у наручју и звао га по имену Џу Е. Теоретски, девојчица би ове године требало да пође у школу, али могуће је да се образује код куће, а да јој мајка помаже и припрема је за улогу ћерке владара.

На крају, могуће је да она не жели да се појављује због страха од корона вируса, чиме би могла да угрози здравље деце, којих, према непотврђеним извештајима, пар има троје, а најмлађе је рођено 2017.

Треба напоменути – пре отприлике годину дана постојала је слична теорија о Ри након што четири месеца није виђена у јавности, а тада су људи нагађали да се можда породила.

Раније ове године су медији навелико извештавали о мистериозном нестанку Kим Џон-уна, а колале су теорије да је болестан, па и да је умро, а да га је заменио његов двојник.

Оставите Коментар