Мештани Борче мирним протестом исказали су незадовољство због непоштовања државе Србије у којој власник пекаре послује и живи, и послали јаку поруку – да онај ко ради и живи у нашој земљи у треба да поштује наше законе, наше кодексе, нашу заставу, грб и наше традиционално наслеђе.

Грађани Борче окупили су се данас испред пекаре “Рома” у Улици Братства и јединства у Борчи где протестују због тога што је брат пекаре вређао национални идентитет свих грађана Србије.

Фото: srbijadanas.com
Фото: srbijadanas.com

Наиме, прошле недеље на Фејсбуку се појавила фотографија једног од радника пекаре који показује симбол албанског двоглавог орла.

Фотографија је пробудила револт код станара овог београдског насеља те су тим поводом отпочели протесте. Власник пекаре Мон Ђурај изјавио је тим поводом да слика није настала у пекари, те да он не може да конторлише шта његови запослени раде на друштвеним мрежама.

Фото: srbijadanas.com/Саша Џамбић
Фото: srbijadanas.com/Саша Џамбић

Међутим, грађани Борче и даље су изреволтирани оваквим понашањем власника пекаре и његових радника, те су организовали протест под паролом „Где нема поштовања, ту нема ни пословања“.

Пекара је данас затворена, а испред ње се окупило више од 200 грађана, који пуштају музику и носе српске заставе, и на тај начин изражавају протест због непоштовања Републике Србије. Саобраћај у околним улицама је обустављен.

Фото: srbijadanas.com
Фото: srbijadanas.com

– Подржавали смо и помагали пекара кад год је требало. На нашу руку пријатељства он је погазио наше национално и људско достојанство – рекао је један од организатора протеста, и додао:

– У Борчи живи велики број Албанаца и нико никада није имао проблем.

– Борча је увек гајила здраве комсијске односе и тако ће остати увек – рекао је говорник.

Фото: srbijadanas.com/Саша Џамбић
Фото: srbijadanas.com/Саша Џамбић

Грађани који су изашли на протесте огорчени су због тога што власник пекаре, нити његови радници не поштују своје суграђане, а пре свега државу Србију и то у тренутку када се воде велики преговори око јужне српске покрајине Косова и Метохије.

– Ово је заиста један скандалозан гест који притом није ни мало наиван јер се ради заиста о једно велико албанском поздраву, а ми знамо какве су у данашње време аспирације Албанаца – односно жеља да направе Велику Албанију. Они до Велике Албаније не долазе песмама и пером, већ сви знамо на који начин они то желе да остваре. Дакле, ми једноставно без разлике да ли је господин Мон Ђурај са Мадагаскара, да ли је Албанац, Мађар, Аустралијанац или Србин на крају крајева, сматрамо да нико у овој земљи нема право да вређа културно наслеђе већине грађана ове земље – рекао је Милош Симовић, један од грађана Борче који је изашао на овај протест.

Оставите Коментар