Снаге противваздушне одбране Русије откриле су дејства стратешког авиона Б-52Х америчког ратног ваздухопловства и извиђачких летелица изнад неутралних вода Балтичког мора и упутиле руске ловце да их прате, саопштило је Министарство одбране Русије.

„Дежурне снаге противваздушне одбране Западног војног округа су 15. јуна 2020. правовремено откриле дејства стратешких бомбардера Б-52Х америчког ратног ваздухопловства и стране извиђачке авионе изнад неутралних вода Балтичког мора и упутиле руске ловце да их испрате“, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се прецизира да су, на значајној удаљености од државне границе Русије, авионе страних држава непрекидно пратили руски радарски системи за праћење. За пресретање циљева у ваздух су подигнути ловци Су-27 поморске авијације Балтичке флоте.

„Није било дозвољено нарушавање државне границе Русије. Летови руских авиона извршени су у строгом складу са међународним правилима коришћења ваздушног простора“, додаје се у саопштењу.

Стратешки и извиђачки авиони америчког ратног ваздухопловства и земаља НАТО-а лете изнад Балтичког мора у оквиру војних вежби „Балтопс 2020“.

Оставите Коментар