Генерал Божидар Делић биће носилац листе НАДА на парламентарним изборима, речено је на конференцији за новинаре чланова те коалиције.

Уместо најављеног председничког кандидата те коалиције Милоша Јовановића, који је у међувремену сазнао да је позитиван на корону, прочитано је његово писмо, у коме обелодањује Делића за носиоца листе и истиче да се ради о човеку који представља „више од обичног војника и официра“, јер је“један од највећих, ако не и највећи српски ратник“.

Делић је објаснио да је кандидатуру прихватио јер НАДА обухвата људе са којима је годинама и деценијама уназад као војник чинио оно што је Србија тражила.

Заједничко је, објаснио је Делић, осим љубави према Србији, и то што имају исте ставове о политици, економији и томе како земља треба да изгледа у будућности.

„Решио сам да све своје интелектуалне и физичке могућности дам у коалицију НАДА, са вером да ћемо постићи резултат који ће утицати да Србија у будућности крене правцем којим треба да крене“, поручио је Делић, који је био ратни командант 549. моторизоване бригаде 1998. и 1999. године на Косову.

Лидер Покрета обнове краљевине Србије (ПОКС) Војислав Михаиловић констатовао је да коалицију НАДА и Делића спаја патриотизам и љубав према Србији, а његовим стављањем на чело листе доказан је и какав је однос те коалиције према Косову.

„Ово је коалиција која даје наду да ћемо да добијемо довољно гласова да променимо ток догађања у Србији набоље“, закључио је Михаиловић.

Оставите Коментар