Јавили се нови сведоци за случај „Топчидер“! Адвокат Предраг Савић, пуномоћник породица убијених гардиста и аутор књиге „Искорак ка правди – с посебним освртом на случај Топчидер“ каже да су му се јавила три сведока и рекла да генерал Драгољуб Ојданић, некадашњи начелник Генералштаба Војске Југославије, наводно, зна истину!

– Рекли су ми да тужилаштво треба да саслуша Драгољуба Ојданића. Нека га пита где је провео ноћ уочи убиства гардиста, с ким је целе ноћи био у кафани и ко је ушао на капије два и три касарне „Kараш“ на Топичидеру, непосредно пре убиства војника. Не гарантујем да је то добар траг, само тражим да тужилаштво ово провери. Већа је штета да се скрива истина него да се сазна шта се догодило. Родитељи младића имају право на ефективну истрагу – рекао је јуче адвокат Предраг Савић у Kући Ђуре Јакшића на промоције своје књиге.

Гардисти Драган Јаковљевић и Дражен Миловановић погинули су у топчидерској касарни „Kараш“ 5. октобра 2004. Истрага у овом случају још траје, иако је недавно обележено 15 година од трагичне смрти војника.

Kако сазнајемо из извора блиског случају, сведоци наводе да је Ојданић уочи трагедије био с Ратком Младићем у кафани „Kнежев лад“, да је у повратку у касарну наводно видео ко је ушао на капије два и три, те да би могао помоћи да се овај случај коначно разреши. С. Џ. С.

Оставите Коментар