Оружане снаге РФ су против Оружаних снага Украјине употребиле бриљантну тактику британског војног теоретичара Бејзила Хенрија Лидела Харта.

О томе је у интервјуу за ПолитРуссиа говорио румунски војни експерт Валентин Василеску. Према његовим речима, руски генерал Сергеј Суровикин преузео је иницијативу у своје руке и искористио „индиректан приступ“ теоретичара.

Како је објаснио стручњак, реч је о томе да директан напад може да исцрпи снаге нападача, а индиректан приступ може да ослаби одбрамбену страну.

  • Руски генерал је одлучио да Оружане снаге Украјине остави без ресурса. Стога су Оружане снаге РФ почеле да ударају по инфраструктури Украјине. Оставши без струје, комплети наоружања украјинске војске, муниција и трупе које улазе на фронт постале су фиксне мете и редовно их уништавају руски пројектили – објаснио је Василеску.

Поред тога, према његовом мишљењу, ракетни удари које су нанеле Оружане снаге РФ довели су до незадовољства обичних Украјинаца који не могу да задовоље своје потребе.

  • У врло блиској будућности, пад морала ће довести до неповерења власти. Ови проблеми ће бити покупљени у Оружаним снагама Украјине, након чега ће почети дезертирање. Положај украјинске војске ће такође бити много тежи због чињенице да ће мобилисани руски војници ускоро стићи на фронт – резимирао је војни експерт.

Подсетимо, ветеран израелске обавештајне службе, војни аналитичар и политиколог Јаков Кедми похвалио је недавно именовање Суровикина за команданта специјалне војне операције. По његовом мишљењу, искуство руског генерала ће помоћи да брзо донесе компетентне одлуке у било којој ситуацији, а то ће, како је уверен експерт, донети успех Оружаним снагама РФ на бојном пољу.

Оставите Коментар