Након што је у недељу 22. августа на Цетињу дошло до потпуне пропасти скупа екстремистичко-криминалне групе „комита“, у најужем окружењу Мила Ђукановића је завладала потпуна апатија и очај, уз све присутнија размишљања да се одустане од даљег срљања у катастрофу, која би могла да ескалира насилним инцидентима на дан устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија.

Иако већина Ђукановићевих сарадника није спремна да сноси последице и кривичну одговорност за најтежа кривична дела попут тероризма и оружане побуне, за сада из голог страха не смеју да подигну глас против некадашњег полицијског „јуришника“ Веселина Вељовића, који наставља да развија „борбену тактику“.

Вељовић у магновењу убеђује Ђукановића да су „талибани успели да се врате на власт за неколико дана, упркос малобројности и слабијем наоружању“.

Летећи на крилима „талибанског трјумфа“, Вељовић је за дан устоличења митрополита Јоаникија осмислио акцију муњевитог повратка ДПС-а, па је чак сугестивно осмислио наизглед безазлени кодирани назив операције – „Луна Парк“, а који заправо асоцира на сада већ фамозну победничку вожњу „талибана“ у забавном парку у Кабулу.    

Вељовић је успоставио и одговарајући командни ланац, креирањем група на телефонским апликацијама преко којих се издају шифрована наређења криминалцима „комитама“ за нападе на учеснике церемоније устоличења митрополита Јоаникија, али и за притисак на колебљиве и нелојалне чланове из сопствених редова.  

Извор: Националист

Оставите Коментар