Мурал је осликао уметник из Требиња Милош Нарачић, на иницијативу навијачке групе „Делије“, а за реализацију су добили подршку и благослов Црквене општине Невесиње.

Из навијачке групе „Делије“ поручили су да су на овај начин желели да се одуже митрополиту који је подржао Невесиње кад је требало и увек био уз народ овог краја.

„Митрополит Амфилохије био је стуб православља у Црној Гори. Ми смо током целе године слали поруке подршке браћи у Црној Гори, а на овај начин хтјели смо да изразимо захвалност митрополиту за све што је радио за српски народ“ поручују „Делије“ и додају да су на овај начин митрополиту одали пошту.

Мурал је исцртан за Митровдан, због симболике који овај дан има за Невесиње и целу Херцеговину, када се обележава сећање на митровданске битке 1992. и 1994. године, када је одбрањено Невесиње и источна Херцеговина.

Његово високопреосвештенство митрополит Амфилохије преминуо је 30. октобра у Клиничком центру у Подгорици од последица вируса корона. Сахрањен је 1. новембра у крипти Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици у присуству великог броја црквених великодостојника, државних званичника и верника.

Оставите Коментар