На ванредној седници Изборног штаба струје ДС која организује изборе донета је одлука да се избори настављају упркос хаосу који се догодио након што су људи Зорана Лутовца упали у централу странке и поломили изборне материјале.

На бирачком месту на Старом граду где је дошло до нереда, гласање ће бити поновљено.

  • У Србији, на свим бирачким местима већа је излазност него што је ико могао да претпостави. По пресеку у 15 сати већ је гласало више чланова него на изборима пре две године – кажу за “Блиц” у Изборном штабу.

За вечерас у 21 сат заказана је конференција за медије у просторијама Општинског одбора ДС Звездара у Булевару краља Александра 298 на којој ће се обратити председнички кандидат Бранислав Лечић и председница Организационог одбора Вида Огњеновић.

Подсетимо, Демократска странка организује данас непосредне изборе по систему – један члан један глас за председника, а Лечић је као једини кандидат за председника Демократске странке једне струје ове странке гласао је на бирачком месту 38 у Општинском одбору ДС Савски Венац.

Лутовац, који не признаје изборе, предводи другу струју унутар ДС обратио се јавности око 12 часова, оценивши да „део ДС жели на силу да преотме странку и претвори је у коалиционог партнера Александра Вучића“.

Kако смо сазнали, током овог изборног дана, око 60 људи предвођених актуелном потпредседницом ДС Драганом Ракић упало је у централу Демократске странке у Београду где су поломили гласачке кутије и поцепали листиће.

Leave a Reply