Хрватски дневни лист „7Дневно“ објавио је, у данашњем издању, текст да се Хрвати спремају за рат против Србије.

На дуплерици овај лист доноси текст са насловом „Милановић се спрема за рат са Србијом“.

Како наводе у тексту, Милановић ће стати у одбрану пилота како би спречио Србији улазак у ЕУ.

– Реч блокада ускоро би могла да постане једна од најкориштенијих у вербалним иступима председника Зорана Милановића, који је последњих неколико недеља пажњу не само домаће, него и европске јавности привлачио својим ставом о приступу Финске и Шведске НАТО савезу, при чему је најавио блокаду тих двеју земаља ако се не стане у заштиту Хрвата у БИХ на начин да им се омогући промена изборног законодавства. Можда у Финској и Шведској Милановићеви ултиматуми нису најбоље одјекнули, али међу хрватским десничарима и Хрватима у БиХ његова реторика нашла је плодно тло.

– Наиме, како тврде упућени из уреда Зорана Милановића, он ће ускоро почети блокаду да спомиње и у контексту Србије – наводе из листа „7Дневно“.

Окидач му је била прошлонедељна одлука Тужилаштва Републике Србије да подигне оптужницу против хрватских пилота због деловања у војно-полицијској операцији Олуја. Јасно је да се након ових пацки из Вучићеве Србије од Милановића очекује паљба на Србију.

– Према речима Милановићевих сарадника, Србија је подизањем оптужнице повредила међународно право и хрватски суверенитет и на тој тези Милановић је спреман да базира своје нове нападе, захтевајући да Хрватска блокира српске преговоре са ЕУ, на чему годинама инсистира добар део представника хрватске деснице – закључују из листа 7Дневно.

Оставите Коментар