Председник Извршног одбора Српске напредне странке (СНС) Дарко Глишић изјавио је данас да не зна шта су захтеви протеста „Србија против насиља“, наводећи да уколико су то оставке, онда је неопходно ићи на изборе, за које тврди, да их опозиција не жели.

„Kада буду артикулисали неке захтеве, када буду свесни тога шта желе и када буду спремни да разговарају на један цивилизован начин, онда ћемо разговарати и видећемо како да се ти захтеви реше“, казао је Глишић за телевизију Пинк.

Он је додао да уколико су представници опозиције незадовољни и сматрају да власт нема легитимитет – власт је увек спремна да распише изборе.

„Једини који може да утврди легитимитет неке власти је народ“, рекао је Глишић.

Трећи по реду протест „Србија против насиља“ почео је синоћ око 18 сати испред Скупштине Србије, након чега је неколико десетина хиљада грађана прошетало кроз Улицу кнеза Милоша и блокирало саобраћај на ауто-путу.

Блокада дела ауто-пута трајала је до јутрос.

На протест су позивале Демократска странка, Народна странка, Зелено леви фронт Не давимо Београд, странка Заједно, Странка слободе и правде, Покрет слободних грађана, Синдикат Слога и Покрет за преокрет.

Међу захтевима је заустављање промоције насиља у медијима и јавном простору, смена Савета Регулаторног тела за електронске медије, гашење штампаних медија и таблоида који промовишу мржњу и насиље, одузимање националних фреквенција телевизијама које промовишу насиље, као и оставке министра унутрашњих послова Братислава Гашића, и директора БИА Александра Вулина.

Оставите Коментар