Хрватски голман Даниел Субашић израстао је у јунака читаве хрватске нације после мечева са Данском и Русијом, у пенал серијама на оба меча бранио је кључне пенале и један је од најзаслужнијих за пласман „коцкастих“ у полуфинале светског првенства.

 

Субашић је и у код нас у жижи интересовања, јер му је отац Србин, а повела се претходних дана прича баш на ту увек „осетљиву“ тему: да ли је он Србин православац кога Хрвати величају?

Можда ће сада бити мало јасније после овог кадра, који је ухватила камера пред почетак пенал-серије Хрватске и Русије у Сочију.

Субашић се приликом одласка на гол прекрстио онако како то само раде православци, многима је промакао тај детаљ у директном преносу, међутим брзо је видео управо те ситуације масовно почео да се дели на друштвеним мрежама.

Иако тренутак није баш најјаснији због угла камере, а гломазне рукавице сакриле прсте (Срби виде три), прилично смо сигурни да се Субашић, пре него што је пошао, прекрстио онако како то чине људи православне вероисповести.

ИЗВОР

Advertisements