Бивши главни тужилац Хашког трибунала у процесу против Слободана Милошевића, Џефри Најс, заступаће Самија Љуштакуа пред Специјаним судом за злочине ОВК у Хагу!

Ангажовање Најса потврдио је и сам Љуштаку за приштинске медије!

Бивши команданти тзв. ОВК, Сами Љуштаку и Рустем Мустафа, сутра ће отпутовати у Хаг, где ће бити саслушани у Специјалном суду за ратне злочине „ОВК“

Раније, судско веће Еулекса Основног суда у Косовској Митровици осудило је 11 чланова „Дреничке групе“ на укупно 59 година затвора за злочине почињене током сукоба на Косову и Метохији 1998. године.

Љуштаку, тадашњи командант такозване ОВК за Дреницу, осуђен је на 12 година затвора, командант Главног штаба ОВК Сулејман Сељими на осам, Јахир и Зећир Демаку и Хисни Тачи на по седам, док су Агим, Дритон, Башким и Сељман Демај, те Фадиљ и Неџат Демаку осуђени на по три године затвора.

Чланови „Дреничке групе“ осуђени су због ратних злочина, укључујући тортуру, злостављање и убиства за која се претпоставља да су извршена у логору такозване ОВК у Ликовцу, у области Дренице, током 1998. године.