Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић изјавио је данас да је бивши градоначелник Драган Ђилас на медијској контроли и монополу зарадио милионе и створио политичку каријеру, а да је истовремено уништавао ПКБ.

Весић се јавно запитао како Ђиласа није срамота да прича и упоређује вредност кабловског оператера Коперникус и ПКБ.

– Па он је направио вредност Коперникусу о којој прича, и свима другима! Он и Шолак продају свог кабловског оператера за 2,5 милијарди евра што је 20 пута више него ПКБ – каже Весић.

Он сматра и да се Ђилас интересује за медије јер више нема медијски монопол и да је зато нервозан.

Весић очекује да Ђилас објасни како то да се само два пута, како тврди, видео са медијским магнатом Драганом Шолаком којем је продао пословну зграду на Новом Београду за 10 милиона евра, како наводе медији, а према Шолаковој тврдњи за четири милиона.

– Ђилас стварно потцењује грађане Србије када мисли да ће било ко да му поверује да се само два пута видео са човеком са којим има финансијске трансакције вредне десетине милиона евра – истиче Весић.

Осврнувши се на тврдње Ђиласа да нема никакву фирму на Малти и да је тамо био једном у животу, Весић пита како то да су Шолак и Ђиласова директорка и “десна рука“ Јадранка Дринића власници фирме на Малти.

– Ђилас стварно мисли да ће му било ко поверовати да његова директорка сама са Шолаком оснива фирме без његовог знања – наводи Весић.

Он оцењује бизарним да о медијима прича Ђилас кога је, како каже, председница Савета за борбу против корупције Верица Бараћ оптуживала да је, док је био на власти, управљао српским медијима.

– Како је управљао сазнали смо касније када су објављени подаци о томе како је као државни функционер држао монопол на продају рекламних секунди телевизијама рачунајући Јавни сервис и Студио Б који је тада био предузеће града Београда чији је градоначелник био!?

Весић наводи да о равноправности у медијима прича човек који је био део власти која је слала полицију у Борбу да ухапси главну уредницу Оливеру Зекић јер је објавила да је у време Тадића и Ђиласа на тајној седници одлучено да се плати милион долара за изручење Миладина Ковачевића.

Весић додаје да је Ђилас као градоначелник био сувласник дневног листа и да је новинарима одговарао на питања са реченицом “зини да ти кажем”, као и да је био најзаштићенији политичар после Тита о којем, како каже, није написан ниједан критички текст док је владао Београдом.

loading...