Заменик градоначелника Горан Весић је у оквиру акције „Београд побеђује” својом покретном канцеларијом обишао насеље Дудовицу у Лазаревцу где је са становницима овог насеља разговарао о проблемима које имају и могућностима њиховог решавања.

Весић је том приликом истакао је да то што је дошао у Дудовицу говори о томе каква политика се води у Београду и да је важно да се развија сваки део града.

– Дудовица је посебно популарна у Београду, јер су нас нападали што неке улице у центру града кроз које не иде градски превоз нису очишћене, рекао сам да ће бити када се очисти Дудовица. Они мисле да људи који живе 80 километара од центра града немају право да имају чисту улицу. Имао сам добар разговор са грађанима Чибутковице и Барзиловице и разговарали смо о томе шта да урадимо да би њихов живот био бољи – рекао је Весић.

Весић је најавио да ће се радити и наставак Гајског пута.

– Тиме ће се скратити пут до Лазаревца за пет километара чиме мештани не морају да иду на Ибарску магистралу. Овде постоји канализација али није урађена како треба и зато ће општина урадити пројекат реконструкције мреже. Град Београд ће обезбедити средства за изградњу постројења за прераду отпадних вода и коначно ће људи добити нормалну канализацију. Што се тиче водоснабдевања у току је добијање грађевинске дозволе за три резервоара у Дудовици, Чибутковици и Брајковцу. То ће омогућити да сва села буду покривена системом за водоснабдевање укључујући и Жупањац и Барзиловице – објаснио је Весић.

Он је истакао да је било речи и о томе да се уради и општински услужни центар.

– Ово радимо и у Борчи, Батајници, Петловом брду, Kалуђерици односно тамо где живи најмање пет хиљада људи. Желимо да ставимо све општинске и градске и многе републичке шалтере ко што су фонд ПИО, Републички фонд за здравствено осигурање, саобраћајна полиција и слично. Важно је да људи без икаквих проблема тамо где живе могу да заврше шта треба и да не морају да иду до општине Лазаревац. Kада будемо урадили све пројекте а неки су већ у току, за годину дана ће овај крај бити потпуно другачији те ће ови људи бити поштовани од своје општине и града као равноправни становници Београда – рекао је Весић.

Он је нагласио да су се грађани жалили на проблеме са струјом или на проблем доласка лекара али да није све у надлежности града.

– Те проблеме ћемо решавати тако што ћемо тражити од оних који су надлежни да то решавају. Ми смо највише поносни у Лазаревцу на пројекат изградње канализације која вреди 50 милиона евра, 103 километра канализације, две фабрике за пречишћавање отпадних вода у Лазаревцу и Великим Црљенима. То је пројекат који плаћа Република из пројекта „Чиста Србија”. Такође радимо и проширење БГ воза где ће људи из центра Лазаревца имати воз до центра Београда на 45 минута ван шпица. На овај начин грађани ће моћи да живе у Лазаревцу а раде у Београду, то могу и сада само што за то треба мало више времена – рекао је Весић.

Он је истакао да се креће и са реконструкцијом базена и спортских центара а један од њих је базен у Лазаревцу.

– Ради се и гаража у центру Лазаревца а одвојили смо и новац за реконструкцију костурнице. Ради се и привредна зона која ће бити важна и радимо са Владом Републике Србије да се доведе инвеститор и оснује велика фабрика. Представници те фабрике су већ долазили у Лазаревац и председник општине Бојан Стевић је у контакту са њима. Надам се да ће тиме бити отворено хиљаду радних места у Лазаревцу што ће омогућити да људи који сада не раде имају пристојне плате. Данас смо направили добар план како овај део града може постати боље место а живот. Мени је било важно да дођем 80 километара од центра Београда и покажем да и овде живе Београђани и да и они треба да имају иста права и квалитет живота – закључио је Весић.

Председник општине Лазаревац Бојан Стевић истакао је да је насеље Дудовица најудаљенија тачка од центра Београда.

– Данас смо саслушали проблеме грађана и договорили шта ћемо урадити у 2022. години. Са Владом Србије ћемо радити на решавању проблема канализационе мреже. Мислим да је идеја услужног центра врло добра настојаћемо да што пре крене изградња тог објекта. Тако ће се уштедити време и новац грађана ових пет села. Драго ми је што смо саслушали потребе наших суграђана и усагласили њихове жеље са реалним ставовима – рекао је Стевић и честитао Св. Николу свима који славе.

Председник месне заједнице Дудовица Милован Антонијевић је истакао задовољство што је Горан Весић дошао у ово насеље и саслушао проблеме грађана.

Весић је овом приликом обишао и породицу Ивковић у Чибутковцима где је најмлађима поделио играчке.

Оставите Коментар