Првог дана Нове године Драган Ђилас је наставио са праксом из прошле године – да лаже и понаша се као да никада није био на власти. Тако је у данашњем интервјуу сајту Еспресо изрекао неколико лажи на које морамо да дамо одговор, каже градски менаџер Горан Весић

Информер

Ђилас сада обећава да ће дати бесплатне вртиће за сву децу а заборавља да је када је водио град наплаћивао родитељима дупло више за боравак деце у вртићу него данас. У Ђиласово време родитељи су плаћали 8.700, а после и 9.700 динара по детету, а данас плаћају 5.590 динара!

Око 15 хиљада родитеља поднело је тужбу против Града Београда јер им је Ђилас наплаћивао дупло вишу цену вртића. Данас око 70 хиљада деце у Београду иде у вртић и то 57.500 у државне и 12.300 у приватне вртиће. Када је Ђилас владао Београдом у вртиће је ишло 47.500 деце. И сада ће овај демагог који је у вртићима имао за 40 одсто мање деце него данас, а притом је родитељима наплаћивао скоро дупло вишу цену да прича лажи о томе да нуди бесплатне вртиће?!

Ђилас лаже када каже да је данас на улици 300 аутобуса мање него када је он био градоначелник. На дан када је смењен, на улицама је било 1434 возила. Последњег дана прошле године на улицама Београда било је 1582 возила што значи да је данас 148 возила више.

Данас, рецимо, у предграђу саобраћа 245 возила, а у време Ђиласа их није било ни 200. Значи Ђилас је поново слагао, а никако да нам објасни зашто је купио 200 пољских аутобуса од којих је сваки 55 хиљада евра скупљи од домаћег, чиме је буџет града директно оштетио за 11 милиона евра.

Посебно боли лаж коју је Ђилас изрекао када је у питању трећи покушај вантелесне оплодње, за коју тврди да је више нема јер ју је неко укинуо, а он би то да врати. Ђилас не зна да већ седам месеци трећи покушај вантелесне оплодње финансира Република Србија и то за жене из читаве земље рачунајући и Београд. Да не говорим о томе да је сада држава повећала границу за трећи покушај и она је сада 42 године. Ружно је и неморално лагати жене да им је укинуто право на трећи покушај вантелесне оплодње када тај покушај плаћа држава.

Ово су три највеће кажи Драгана Ђиласа изречене у интервјуу. А има их још, као она да сада, накнадно паметан, би да више води рачуна о деци. Када је био градоначелник отео је деци део Пионирског града, бесправно озидао кућу Великог брата, што је касније покушао да покрије папирима, а овај део простора намењен деци оградио бодљикавом жицом као у логору.

Све што Ђилас прича да ће да уради имао је прилику да ради када је водио Београд. Није урадио ништа или је радио супротно од онога што данас обећава. Зато Ђилас жели да грађани Београда забораве време када је водио град. Јер ко се сећа свега и слуша га данас, јасно види да се ради о празном демагогу који осим лажи нема шта да понуди грађанима.

Извор: informer.rs