Праве ражањ, а зеца још нису уловили!

Фото: СрбијаДанас/илустрација
Фото: СрбијаДанас/илустрација

Овако би се могло дефинисати тренутно понашање лидера новог политичког мутанта названог Савез за Србију.

Уместо да раде на програму и идејама са којима би покушали да свргну са власти до сада непобедиву Српску напредну странку, лидери „комби“ странака се данима састају, полемишу, предлажу и међусобно утркују: али не у идејама, програмима, конкретним радњама за бољи живот у Србији?! Њих браћо и сестре, занима само како да дођу на власт. И нешто још битније. Како да се унапред подели власт? Зец је дубоко у шуми, а они праве ражањ, „свађају се“ ко ће које парче добити са виртуелне трпезе…

А, народ… Па ко шиша народ. Он може и да сачека. Да господа прво заседну у фотеље… Па ће тек онда почети да размишљају о народу и њиховим животним потребама.

Само, једно су тотално превидели. Народ више није наиван. Неће опет насести на њихове демагошке потезе и виртуелну стварност. Добро се сви сећамо како су се лидери опозиције свађали прво у оквиру ДЕПОС-а… Па како је изгледало бекство неких који су потом ушли у коалицију са Милошевићевим СПС-ом?!

Познато нам је како је СПО у сарадњи са СПС-ом отерао са места градоначелника Београда Зорана Ђинђића, да је из Старог двора морао да бежи на подрумска врата… Како је Вук Драшковић „уцењивао“ ДОС са мандатима…И како се Ђинђић крстио, када је Драшковић самоиницијативно одустао, говорећи: „Хвала богу“!

Е, сада опет, Драган Ђилас, као некакви прикривени лидер опозиције окупља све и свашта „у свој Савез за своју нову моћ и недодирљивост“!? Око њега све саме минорне странке, које су више пута до сада пролазиле на изборима „ као бос по трњу“… Али, њему то није битно. Битно му је да у свој кош стрпа тобожњу српску опозицију. У тај исти кош стрпао је и свој некадашњи ДС све са несретним Лутовцем на челу?! Замислите само да један ДС добије 10 неких будућих виртуелних мандата, исто као Народна странка њиховог отпадника Вука Јеремића. Великодушно, десет непостојећих мандата Ђилас удељује и „Бошку З(Д)вери“!?

Наравно „шефу Ђиласу“ треба највише – па је „себи доделио“ 14 тих непостојећих мандата.

И шта друго после свега овога да каже обичан грађанин ове земље? Да њима уопште није стало до народа и Србије, већ само до личног интегритета и бонитета. Народ је само икебана, мали фикус у кабинету „риђобрадог гусара“, на броду који годинама плута тражећи неки нови богати улов…

Е.Е.

Извор: embargo.rs

--