У Никшићу је данас одржан нови протестни скуп против власти црногорског председника Мила Ђукановића под слоганом „Готов је. Не бој се!“.

Са протеста, који су организовале опозиционе странке Демократе, Демос и Црногорска, затражене су системске промене у Црној Гори.

Лидер Демократа Алекса Бечић поручио је да ће из Никшића кренути „економска и морална обнова Црне Горе“.

Он је рекао да је Никшић пре Ђукановићеве ере био индустријски град – један од највећих извозника у тадашњој СФРЈ, а данас је град који извози младе образоване људе који купују карту у једном смеру.

Бечић је истакао да је кључна ствар у данима који долазе јединство незадовољне, већинске и грађанске Црне Горе која тражи системске промене.

„Нећемо никакву реконструкцију Владе као 2016. године, већ пад ове и избор нове владе која би стварала услове за поштене изборе, а коју не може да води ДПС“, нагласио је Бечић.

Председник Демоса Миодраг Лекић поручио је да је „свима јасно да систем пуца изнутра – по свим шавовима, а да паралелно траје неподношљива лакоћа власти да све прикаже нормалним“.

„Одбијају мирну транзицију и све је праћено неподношљивом лакоћом лагања“, рекао је Лекић.

Председник Црногорске Владимир Павићевић истакао је да су „побуњени црногорски грађани устали против куповине гласова на изборима и против злоупотребе институција“.

Он је истакао да су промене нужне ако желе да граде савремено друштво у којем ће владати правда и чији темељ ће бити слобода.

„Порука храбрости, слободе и достојанства треба да дође до сваког црногорског грађанина. Зато, данас из Никшића јасно поручујемо – Не бој се, придружи нам се, победићемо“, рекао је Павићевић.

Окупљени су се након завршетка скупа и протестне шетње никшићким центром упутили за Подгорицу, где ће се од 18.00 часова придружити четвртом грађанском протесту „Одупри се 97.000“.