Заменик председника Српске радикалне странке (СРС) Александар Шешељ изјавио је да се та странка залаже да се, после Ниша, и у Војводини отвори српско-руски хуманитарни центар и да се особљу тих центара одобри дипломатски статус.

Учествујући на медјународном хуманитарном Ливадијском форуму на Криму на позив Савета Федерације Русије, Шешељ је казао да су Србија и Русија искрени савезници и додао да Београд никад неће бити у фронту против Москве.

  • Русија штити наш територијални интегритет и помаже нам у борби за очување Косова и Метохије у саставу Србије. Са друге стране, Србија је једина земља на Балкану која није увела санкције Русији и никада неће бити у фронту против Русије. Већ 19 година од обојене револуције у Београду, на Србију се врше притисци да се одвоји од Русије али неуспешно – казао је Шешељ, наводи се у саопштењу СРС.

Заменик председника СРС је најавио да ће крајем године у Србији бити основан огранак удружења Пријатељи Крима у циљу „популаризације и афирмације руског Крима и организације економске и културне сарадње“.

На крају говора, Шешељ је добио громогласан аплауз.

Оставите Коментар