ЗАМЕНИK градоначелника Горан Весић саопштио је да је разговарао са митрополитом Порфиријем поводом земљотреса у Хрватској, а због ког су наше цркве и манастири претрпели штету.
„Управо сам завршио телефонски разговор са Његовим високим преосвештенством митрополитом Порфиријем. У име Града Београда изразио сам жаљење због штете коју су претрпеле наше цркве и манастири због земљотреса.

Град Београд је данас уплатио донацију Митрополији загребачко – љубљанској Српске православне цркве у износу од 100 хиљада евра како би наша црква купила 30 мобилних јединица чија је површина 15 метара квадратних са тоалетом. Ове мобилне домове српска црква ће уступати најугроженијим породицама у Хрватској које су остале без крова над главом.

Град Београд ће упућујући директну помоћ Митрополији загребачко – љубљанској као и апелом грађевинским компанијама које послују у Београду помоћи обнову кућа у селу Мајске Пољане које је тешко страдало у земљотресу као и српских цркава у Петрињу и Сиску.

Позивам све компаније и појединце који могу да помогну да се обрате Митрополији загребачко – љубљанској и да донирају или купе мобилне јединице за смештај угрожених породица“, написао је Весић на Фејсбуку.

Оставите Коментар